Bohemian Rhapsody voor 20e keer bovenaan NPO Radio 2 Top 2000

Bohemian Rhapsody van Queen staat op de eerste plaats van de 25e NPO Radio 2 Top 2000. Het is de 20e keer dat het nummer de lijst aanvoert. Roller Coaster van Danny Vera staat op twee en de derde plek is voor Hotel California van Eagles.

De top 10 is zojuist bekendgemaakt door Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof. “De Top 2000 is uitgegroeid tot een traditie. Dat het jaar vaak wordt uitgeluid met de bekende gong aan het einde van Bohemian Rhapsody, hoort daar voor veel stemmers echt bij”, zegt Wouter van der Goes. Frank van ’t Hof: “Ik vind het mooi dat de 25e editie van de lijst der lijsten voor de 20e keer wordt aangevoerd door de klassieker der klassiekers.” 

De top 10 van de 25e Top 2000 ziet er als volgt uit (positie vorig jaar tussen haakjes): Bohemian Rhapsody – Queen (1)Roller Coaster – Danny Vera (2)Hotel California – Eagles (3)Piano Man – Billy Joel (4)Fix You – Coldplay (5)Stairway To Heaven – Led Zeppelin (6)Black – Pearl Jam (7) Avond – Boudewijn de Groot (8)Nothing Else Matters – Metallica (9)Love Of My Life – Queen (10) “Een unicum: voor het eerst in de geschiedenis van de Top 2000 is de top 10 ongewijzigd ten opzichte van het jaar ervoor. Kennelijk staan deze nummers rotsvast in de geheugens van veel stemmers”, zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2. “Klein tipje van de sluier: er zitten volop verrassingen in de rest van de lijst. Welke dat zijn, maken we volgende week bekend.”

Volledige lijst
De volledige lijst wordt vrijdag 15 december onthuld tussen 11.30 en 12.00 uur en is dan meteen te bekijken via nporadio2.nl. Dan vindt ook de uitreiking van de NPO Radio 2 Top 2000 Award plaats. Vanaf maandag 11 december 09.00 uur kunnen stemmers via staatieindetop2000.nl al zien of hun favorieten de lijst hebben gehaald.


45 Comments

 1. Ze kunnen beter de lijst van 2022 herhalen, precies dezelfde top 10, precies dezelfde dj-team. Wat een treurigheid.

  Scheelt weer in de (belasting-) productiekosten, kan mijn zorgpremie ook weer wat omlaag, zodat de verpleegkundigen weer wat salarisverhoging kunnen krijgen i.p.v. de ad interim managers.

 2. “Dat het jaar vaak wordt uitgeluid met de bekende gong aan het einde van Bohemian Rhapsody, hoort daar voor veel stemmers echt bij”, zegt Wouter van der Goes.”

  Ik ooghoeklas ‘het jaar vaak wordt uitgeluld met’. 😉

  Maar er wordt ons nog volop verassingen beloofd. Dorus met Twee motten op 16, Fairytale of New York op 14 en Engelbewaarder op 12, of heb ik nu alles verraden?

  • Engelbewaarder was alleen als vrije keuze in te vullen. Vervolgens gaan ze in elk bericht bij een journaal of talkshow die plaat noemen. Had die plaat dan in de keuzelijst gezet. Hopelijk een hoge plek. Het lied heeft voor veel mensen troost en betekenis.

 3. Doe niet zo spannend? Kep mijn kleding aan. Doe niet zo zuur Joep.
  Anders luister jij toch naar het jaaroverzicht op radio1 Die heeft die redactie bij elkaar “verzonnen”.

 4. Radio 1 is tenminste inhoudelijke radio.

  Kan broer Radio 2 en ‘little sister’ 3FM nog wat van leren.

  Weet niet of Jurre ook verantwoording heeft over Radio 1 ?

 5. De hele top 2000 stelt niets voor de mensen mogen stemmen maar de lijstjes liggen m.i al lang klaar. by the way aan de lijst kun je ook zien als het wel door stemmers zou zijn samengesteld, dat de muziekkennis erg laag ligt bij het publiek, in mijn platen cd archief zitten artiesten die betere en mooiere muziek hebben gemaakt dat Queen Eagles en dergelijke uit de top 2000

   • Beste Frits Door mijn radiowerk op mijn eigen station heb ik muziek van af 1900 tot heden , mijn cd platen collectie is erg groot bezit alle stijlen en heb ook de kennis van veel stijlen ….. Americame songbook m country, jazz, swing , de populaire muziek hits vanaf de jaren 1930, klassiek opera operette wereldmuziek maar ook Nederlandse artiesten, IN DE BREEDSTE ZINN VAN HET WOORD , alsmede indorock. Heb kennis van de Italiaanse muziek , bezit alles wat er op de San Remo festivals is gezongem vanaf het eerste uur daarnaast OP CD LP veel SPAANSE fRANSE DUITSE BELGISCHE Artiesten, en veel wereld muziek Mijn muziek kennis en discotheek beperkt zich dus niet alleen wat na BILL HALEY ELVIS BEATLES ABBA QUEEN kwam en of of hedendaagse hitjes waar van je bij veel hedendaagse 538 hitboxen niet eens van muziek kunt spreken Er is zoveel meer bijv mooie muziek uit Portugal Griekenland . de pest in Nederland is dat men een belang dient , Want adverteerders betalen en bepalen, en daar hoort in veel formats ,ook in de TOP 2000 v w v spreken, GEEN Vader Abraham, en dergelijke meezing volkse (en wat is volks? ) in , wat eigenlijk pure discriminatie is ! Eddy Christiani zei het zo mooi ! De omroepen zijn er voor de I C E norm Dus ook een doorgeef luik voor onze eigen cultuur uit heden en verleden

    • Leuke reactie Peter en ben ’t met je eens, maar jouw – en mijn – alomvattende, brede muzieksmaak is ook niet de bedoeling van de Top 2000. Mijn gedroomde radiozender (Lees je mee Giel?) is een station dat door elkaar elke denkbeeldige muziek draait, van klassiek tot blues, van latin tot house. Ja, ook house. Alles met mate, maar muziek blijft muziek en ik heb er alles aan gedaan om bij te blijven en open te staan voor alles. Nog steeds. Laat Lil’ Joost maar naar Het Songfestival gaan.

     Vandaag op de achtergrond geluisterd naar dag 1 van de afgevallen 500. Wat een hoop parels zijn er verloren gegaan en de jaren 60 en 70 zullen steeds minder in de lijst komen. Maar is dat erg? Ik vind van niet. Laat jongeren ook maar meestemmen en dan prima dat Taylor Swift straks hoge ogen gooit. Pik ik dat ook weer even mee. Meer vraagtekens zet ik bij al die vlakke Kensington-achtige rockliedjes. Honderden zullen ’t er zijn, maar voor mij peper noch zout. Maar ’t is niet anders en ik kan ermee leven.

     Een zo’n verdwenen pareltje kwam vanmiddag voorbij, ergens met pijn in m’n hart, maar ach, met een mensheid die z’n eigen ondergaan aan ’t versnellen is een troostrijke voetnoot.

     Deze: https://acesse.one/iR3S4

     … En Philip kon natuurlijk geen trompet spelen.

 6. ALS HET NIET BEVALT DIE OVERSPANNEN KETELMUZIEK, DAN KOOP DAN EEN INTERNET-RADIO. ZIET VIA GOOGLE.NL INTERNETRADIO IN DIV PRIJSKLASSE, EN KEUS UIT 20.000 RADIO ZENDERS, IN DE MEEST BESTE DIGITALE ONTVANGST VIA JE ROUTER EN VIA WIFI, DIE JE OREN BLIJVEN STRELEN.IN DIE MUZIEK-KEUZE’S DIE VOOR VOOR JE LUISTEROREN GESCHIKT ZIJN.DAT ZAL ZE LEREN OM STEEDS DEZELFDE COMMERCIËLE MUZIEK AAN TE BIEDEN, WAAR ZE HET MEESTE GELD MEE VERDIENEN, U HEEFT NOG STEEDS NOG GEEN EIGEN KEUZE VRIJHEDEN,MAAR MOET WEL VERPLICHT UIT 2000 NUMMERS TE KIEZEN.GA OVER OP INTERNETRADIO, EN GA GENIETEN VAN UW KEUZE VRIJHEID, MET DE KOMENDE KERSTDAGEN EN VOORAL MET HET OUDE JAAR, DAN ZIJN JULLIE VAN DIE KETELMUZIEK AF. AANRADERS: MARLE HAGGARD/WILLY NELSON/LENNEROCKERS/ANDY TIELMAN/INDO-ROCK/RockabillyDan’s,via YouTube.nl u eigen keuze’s op te zoeken. En via uw smart Oled tv met lam/WiFi kunt ook genieten van uw muziek-keuzes.oa The Mavericks wereldklasse muziek band.

 7. Herstel:met lan:wifi en via deApps via je Oled 4 K platte TV. Aanrader voor de Schotel-bezitters,elk jaar met 24 uur de mooiste muziek:video’s van wereld.beroemde muziek bands etc. Ziet via:3sat.de

 8. Peter van Zwam:ik voel helemaal met uw mee,er zijn zoveel muziek-soorten die niet die aandacht krijgen,maar wel wereld-artiesten zijn.Als voorbeeld: via: youtube.nl(tik in) Country music(tik in) The Mavericks(tik in) Shakin Stevens(tik in)Waylo Jennings(tik in)THE TEXAS TORNEDOS(tik in) Carl Perkins(heeft heel veel muziek geschreven voor oa Elvis en Rockabilly sound)(tik in)Dwight Youkam(tik in) Chris Barber(tik in) Papa Bue’s Viking Jazzband(tik in) Micke Muster en zo kan ik wel doorgaan met muziek-keuze’s,voorzien van wereld-Hits.Maar het natuurlijk niet de bedoeling om buiten de Top 2000 2023 andere muziek-soorten te vermelden.Want je zult een gelijk hebben of krijgen.En weten ze dat ook de verzamelaars in de samenstelling van andere muziek-artiesten?

 9. Enzo wij vroeger dansden en op die muzieksoort die wereld-beroemd was en nog is.via youtube.nl (tik in) Boogie Woogie Rockabilly-jive Nellia & Dietman danceschool Horn(tik in)Matchbox_Tik in) Dick van Altena(heeft meer als 1000 muziek-stukken geschreven)(tik in) Major Dundee Band(tik in) The Explosion Rockers (tik in) Bill Bailey(tik in) Andy Tielman (tik in) The Tielmanbrothers(tik in) INDO ROCK Muziek( een muzieksoort wat nog leeft via de Pasars,Indonische Muziek soort.En zo kan ik wel een andere TOP 2000 samenstellen.En dan heb ik het nog niet over de Duitse Schlager Muziek ,oa Die Flippers: wat BZN betekende in Nederland waren die Flipper in de Duitstalige landen maar zeer bekend in het Oosten van Nederland.Volgende TOP 2000 in 2024 een andere muzieksoorten weergeven.Die je oren blijven strelen.

 10. Aanrader voor de Schotel bezitters, zijn de vele muzieksoorten, die FTA te ontvangen zijn. Aanrader is de 3sat.de 24 uur video muziek-opname’s, elke jaar vanaf de dag oudjaar, van wereld-zangsterren/bands

 11. Frits Sprits:dat is wat ik bedoelt:roepende herstel Het afzeiken van ingezonden reaktie’s.En dat is tipisch Nederlands,je zult altijd overeden worden door een strontkar,maar nooit door een gouden koets.Maar meer door Narcistisch Eigenheimers,die zelf volzitten met gevrochten Hersen-schimmen,en weinig beschikken over sociale contacten, en zich willen uiten voor hun PC zittend,hun achterstand in Zelfreflectie, en maatschappelijk gezien, leven aan de onderkant van onze Burger fatsoensnormen.Er komt nog een lijst vol verrassingen van de Top 2000.Beter eerder weerder gekeerd,met het vernieuwen van oude nummers(koeien)blijven herhalen.Gestoken in een nieuw jasje, kan dat evt een verbetering geven in meer luistergenot!

 12. Denk je: hé leuk reacties lezen, zijn de meeste van techneut en schotelman. Die sla ik altijd over dus dan blijft er weinig over.

 13. Klaas van W,het zal mij een worst wezen,dat je niet verder bent gekomen,dan je pupertijd,en dat vertaalt zich in niet volwassen gedrag,en vaak door eigen onkunde, en door te weinig zelfreflectie en door
  begelijking van maatschappelijke instantie’s je eigen kunt benoemen tot, negatieve gedragsbeperkingen te beschikken.Ik bezit de kennis om terug te slaan, van die negatieve reaktie’s. Op naar de volgende Misbaksel. Ook de spelers van Ajax worden belaagt via het sociale mediums.Via dat klootjesvolk.

 14. Verwijder deze onzinnige niet goed onderbouwde reaktie.Daarnaast,mijn laatste ingezonden reaktie’s. Ik laat mij niet steeds afzeiken.ziet via Google. nl (tik in) Venn Diagram:Logische Grafische Voorstelling:uitgedrukt in Cirkels. WIE PAST BIJ MIJN CIRCEL.En ik pas niet meer bij spreekbuis.nl,inzake mijn inhoudelijke kennis overdracht. ADIEU.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*