Erik de Zwart wil Radio 2 overnemen

Station Director Radio Veronica Erik de Zwart heeft vandaag fel gereageerd op de recente uitspraken van NPO-bestuurder Henk Hagoort over NPO Radio 2. Daarnaast staat hij er voor open om de zender over te nemen. 

In een column gericht aan Hagoort geeft Erik de Zwart aan dat de huidige koers van Radio 2 niets meer met de primaire taak van de publieke omroep te maken heeft. Volgens hem draaien de programmamakers van Radio 2 draaien precies waar de luisteraar op zit te wachten. “Dat is geen primaire taak voor een publieke omroep. Dat gebeurt namelijk allemaal al door succesvolle commerciële radiozenders als Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Q Music. Niks geen eigen geluid meer van de verschillende omroepen.”, aldus De Zwart

In een Spreekbuis.nl-interview gaf Henk Hagoort begin deze week aan dat Radio 2 absoluut geen commerciële zender is ‘waar een computer aan staat’. Volgens Erik de Zwart is Hagoort niet goed op de hoogte dat ook publieke radiozenders inmiddels gebruik maken van computers en luisteronderzoeken om precies te draaien waar luisteraars op zitten te wachten. Hierdoor zit er nauwelijks verschil meer in de  playlists van publieke- en commerciële radiozenders. Erik de Zwart “Klinkt Robbie Williams anders als hij op Radio Veronica wordt gedraaid of op Radio 2?”. 

Volgens Erik de Zwart is NPO Radio 2 vooral bedoeld om reclame-inkomsten te genereren: “Geef het nou maar gewoon toe: Radio 2 moet ordinair marktaandeel bij commerciële radiobedrijven afsnoepen om de STER inkomsten, die overigens makkelijk omhoog kunnen door een hogere secondeprijs, op peil te houden?”

In blog doet de Veronica station director direct een gooi om Radio 2 over te nemen. De Zwart: “Wanneer kunnen wij de zender overnemen? Lossen we meteen wat bezuinigingsproblemen op voor je!” 

Lees hier de column van Erik de Zwart 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*