Erik de Zwart gaat TinekeShow bij MAX presenteren

Vanaf zaterdag 4 december presenteert Erik de Zwart TinekeShow bij MAX op NPO Radio 5. Eind oktober besloot Tineke de Nooij te stoppen met haar radioprogramma. Erik de Zwart is in december elke zaterdag te horen tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 5.

Erik de Zwart: “Het is een hele eer om mijn radiostilte van de afgelopen jaren te onderbreken, zodat ik één van de grootste radio-iconen aller tijden mag vervangen; Tineke. Wie is er niet mee opgegroeid? In de koude, donkere decembermaand ga ik proberen het licht in de duisternis te zijn voor de luisteraars van NPO Radio 5! Ik kan nu al zeggen dat we voor de eerste kerstdag iets bijzonders hebben bedacht, maar dat is nog even een verrassing.”

In het wekelijkse radioprogramma TinekeShow staan de gesprekken met luisteraars centraal. Daarnaast treden er elke week artiesten live op tijdens de uitzending.

Tineke de Nooij heeft eind oktober besloten om te stoppen met radiomaken. Ze wilde meer gaan reizen en van haar vrije tijd genieten. Daarom presenteert Erik de Zwart per 4 december a.s. haar show. Hij neemt het stokje over van Manuëla Kemp, die in november de honneurs waarneemt.

Op zaterdag 29 januari neemt Tineke met een extra lange feestelijke uitzending afscheid, meer details volgen.

9 Comments

 1. Uh … overstap? De laatste keer dat Erik de Zwart achter de dj- microfoon zat is al heel lang geleden en was dat weliswaar niet bij de publieke omroep, maar bij Veronica, maar de meeste jaren daarvoor zat ie daar wel toen Veronica nog met belastinggeld floreerde. Nu is er nog maar weinig animo voor Veronica door iedereen die wild is en wat jongt.

  De Zwart staat op een vreemde manier ambivalent tegenover de NPO, zoals bijvoorbeeld Radio 2. Hij vindt t maar een concurrentie-vervalsende kloon van commerciële zenders als 538, Qmusic en Veronica, maar dat is natuurlijk klinklare onzin, want niet waar. Radio 2 organiseert met overheidsgeld en hun lucratieve reclame-inkomsten tal van extra’s rond hun programmering waar dj’s van de commerciëlen die alleen maar plaetjes mogen draaien van kunnen dromen. Dat is de sleutel tot t succes van Radio 2, Erik en niet omdat ze alleen maar dezelfde plaetjes als de commerciëlen zouden draaien.

  T gekke en tegenstrijdige aan zn visie isndat ie een paar jaar geleden zei dat ie Radio 2 graag zou overnemen, zodat ze niet meer hoefden te bezuinigen.

  HUH?

  Kortom Erik zou van Radio 2 diep in zn hart wel een nog grotere gouden melkkoe willen maken. Hoe dan? Door veel Franse chansons in een treinenprogramma te draaien, of om Radio 2 nog commerciëler en winstgevender te maken? Zeg t maar.

  En nu gaat Erik op Radio 5 in t warme nestje liggen van Jan Slagter met veel meer luisteraars dan Veronica en met veel meer luistervinken van De Zwart zn generatie. Groot gelijk heeft ie. En hij hoeft ook geen geld te verdienen voor de zender, sterker nog, hij mag  als t zo uitkomt geld uitgeven! Dus Erik, van harte welkom terug bij de publieken, laat t geld rollen, maak er wat moois, praten we verder nergens meer over en tel als aanstaande opa je zegeningen en tel uit je winst.

  +

  Drink meer water, dat dan weer wel.
  Halibaba!

  DJ

  Over dromen gesproken. De Stemband weer terug op de vrijdagavond/nacht (lees je mee Jan?) met Erik en als vervanger voor de schijnbaar onvervangbare Kees Schilperoord (God heeft zn ziel.), jawel – je leest t goed: Wim T. Schippers! Volgend jaar wordt ie 80, maar nog steeds alive en kicking. Hij is narrig, dus bel zn vrouw Ellen Jens en kijk of je met Wim kan afspreken in café Krom in de Utrechtsestraat. Heel soms kan bier wonderen verrichten.

  (Erik de Zwart éénmaal ontmoet, bij Goud van Oud, Veronica tv rond 1990 in De Brabant Hallen. Hij presenteerde en ik volgde met een filmploegje de Haagse Motions die eenmalig bij elkaar waren gekomen en daar optraden (zie JoeTjoep). Heb toen, als een van de weinigen ooit, Robbie van Leeuwen geïnterviewd, met dank aan mn Haagse gabber Alfred – Big Al – Lagarde die wat jaren later niet van beton bleek …)

  Currenty Listening:
  John Mayer – Last train home

   • Hai Juul,

    Oprispingen krijg ik alleen na t eten van de voortreffelijke HEMA-rookwors. Je kent t misschien wel zo’n heerlijke oprisping vanuit je buik door de zoute, vette (halve)wors die je net al zo lekker op straat uit je knuistje hebt gegeten en waardoor je gratis en voor niks door een goeie oprisping de warrumme wors voor een tweede keer in je mond en keel nogmaals proeft. Echt HEMA!

    DJ

    ‘No one can takes my freedom away.’

    George Baker (Una paloma blanca)

 2. Ik luister elke zaterdagmiddag (en zondagmiddag) altijd al naar Bart van Leeuwen op NPORadio5, daar komt nu Erik de Zwart bij!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*