Tijd voor een cryptojournaal op televisie

Uit recent onderzoek door Nibud en Rabobank blijkt dat Nederlandse jongeren steeds vaker beleggen in cryptovaluta. 27 procent van de jongeren doet dit in cryptomunten zoals de bitcoin. Eerder dit jaar werd al bekend dat er toen al ruim 700.000 Nederlanders (5%) in het bezit zijn van Bitcoins en ruim 3,5 miljoen Nederlanders overwegen te investeren in deze relatief nieuwe valuta. Het is opmerkelijk dat de tv-industrie deze enorme trend -tot op heden- aan zich voorbij laat gaan.

Het is niet verrassend dat de interesse om te beleggen in crypto nog steeds stijgt. De Bitcoin koers en Cardona prijs laten immers al langere tijd gemiddeld een flinke groei zien en zijn daarom een interessante belegging voor veel Nederlanders, die aan vermogensopbouw willen doen. Dit komt ook omdat het geld op de bank te maken heeft met een negatieve rente en dus steeds minder waard begint te worden. De vastgoedmarkt lijkt te zijn doorgeslagen en de beleggingsrisico’s hierin zijn groot.

Ook de Bitcoin koers is uiteraard erg volatiel, maar biedt de betere mogelijkheid om ook met kleinere bedragen te beleggen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat veel jongvolwassen goed op de hoogte zijn van de risico’s. 61 procent van hen geeft aan dat crypto risicovol is, maar door het volgen van gedegen koersinformatie van cryptovaluta, zoals Stellar, Carcando, Ethereum en Bitcoin. Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel cryptobeleggers goed op de hoogte willen blijven over het laatste nieuws rondom bitcoins en andere cryptomunten. Een goed, gedegen en betrouwbaar televisieprogramma over het laatste nieuws, koersinformatie, maar ook tips en tricks over bitcoins en andere valuta zou een goede aanvulling zijn op bestaande, vooral online, kanalen, zoals Cryptonieuws.nl, Crypto-insiders  en Cryptoclan.

Voor commerciële omroepen biedt dit direct een uitstekende mogelijkheid om nieuwe sponsors te trekken, maar ook jongeren. De gemiddelde cryptobelegger is namelijk 38 jaar en dat is een stuk jonger dan de huidige gemiddelde kijker.

2 Comments

  1. Dat mensen in die roulettehandel van bitcoins stappen is vers 1, maar dat ze daar dan dag en nacht mee bezig zijn. Dan word je rijk, maar wat een armoedig leven moet je dan hebben.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*