EO komt met nieuwe interactieve talkshow ‘Dit is Nederland’

Aan het einde van iedere werkdag verzamelt Nederland zich, online én fysiek, in het nieuwscafé van Dit is Nederland om de dag door te nemen. Met korte bijdragen uit het land, volop interactie met de kijkers thuis, en een aantal vaste stamgasten is Dit is Nederland dé plek waar iedere Nederlander gehoord en gezien wordt. Afwisselend presenteren Margje Fikse en Hans van der Steeg dit gloednieuwe EO-programma op NPO 2.

Vanaf maandag 15 april is Dit is Nederland iedere maandag en donderdag te zien op NPO 2. Na de zomervakantie wordt dit zelfs dagelijks. Aan het eind van de middag wordt het nieuws van de dag over onderwerpen die dichtbij de kijker liggen doorgenomen. Ook is er voor mensen thuis volop gelegenheid om mee te doen! Het nieuwe EO-programma is zo het eerste Nederlandse praatprogramma waarin je vanuit de huiskamer direct kunt meepraten.

Uniek
EO-presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg zijn trots op het nieuwe programma. Fikse: “Het is uniek dat kijkers thuis zo direct mee kunnen praten met de gasten in de studio. Op deze manier kunnen we mensen aan het woord laten, die normaal gesproken niet op televisie te zien of horen zullen zijn.”

Van der Steeg staat te trappelen om aan dit nieuwe programma te beginnen. “Vorig jaar maakten we met veel plezier Dit is de middag. Een programma dat ook het woord gaf aan mensen achter het nieuws. Dat bleek vernieuwend, zelfs Johan Derksen was vaste kijker en fan. In Dit is Nederland komt het panel van Dit is de Middag terug, daarnaast kunnen zelfs de mensen thuis meepraten. En het programma zit nog op een mooier tijdstip ook!”

QR-code
Via een QR-code op het televisiescherm kunnen de kijkers van Dit is Nederland live meedoen met de uitzending. Ze kunnen vragen stellen aan de gasten, hun mening geven over de onderwerpen en stemmen op de stelling van de dag.

Nieuwsgast
Iedere uitzending zijn Nederlanders uit het hele land aanwezig om te praten over het nieuws. Daarnaast schuift er ook een nieuwsgast van de dag aan. De studiogasten gaan onder leiding van Margje Fikse of Hans van der Steeg het gesprek aan met de kijkers thuis.

DIT
Dit is Nederland is onderdeel van DIT, het online journalistieke platform van de EO. Andere onderdelen van dit platform zijn Dit is de kwestie en verschillende NPO Radio1-programma’s zoals Dit is de Dag en Geld of je Leven.

6 Comments

  1. Klinkt niet slecht, hopen dat het niet zoiets wordt als het bijna identiek klinkende ‘Dit vindt Nederland ‘. Bij SBS geloof ik een paar jaar geleden, met idd stamgasten en stellingen over het nieuws. Dramatisch slecht en al na een paar maanden vd buis gehaald.

  2. Uiteraard gefilterde/gescreende meningen in het straatje van EO/NPO dus ik verwacht niets bijzonders eigenlijk….

  3. Na een eerste week is het programma naar de middag verschoven. Maar dat gaat natuurlijk niet helpen met de eerste kijkcijfers van 48.000 kijkers. Was op de vingers van een hand te voorzien dat niemand op deze formule zit te wachten. Next.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*