Dit Was De Radio #159: Fake radio en Foute grappen

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 159:

  • Op HDFM (High Definition Fake Music) hoor je A.I. een 24-uurs radiozender brengen met live interactie via Twitch met de reagerende luisteraar. Plus: nep nieuws, eigen reclames en een compleet eigen database met volstrekt unieke muziek! Het luistert eigenlijk verdomd fris weg en is werkelijk om te lachen. Hoe lang duurt het nog voor meer radioshows zo worden gemaakt?
  • Toch is live radio met echte mensen onontbeerlijk bij het onderwerp en de interactie met de luisteraar in ‘De Zelfmoordshow’ van Tim op het Broek op KINK. Zo kan radio ook zijn! 
  • Rob Stenders was zenderbaas van Radio Veronica en had bedongen geen reclames op het halve uur te draaien in zijn Bonanza. Nu is alleen nog dj en zijn de commercials er alsnog doorheen gedrukt door de bazen. Maar boycot Rob nu z’n eigen reclameblokken?
  • Marieke Elsinga is normaal altijd schattig en gezellig, maar ze gaf een forse draai aan haar imago door in de Qmusic-ochtendshow meermaals foute grappen te maken over de net overleden Def Rhymz. Ze verontschuldigde zich wel, maar de vraag blijft: waarom deed ze dit?!
  • Martijn Koning had ook spijt van wat hij in zijn ‘Spijkers met Koppen’-column heeft gezegd over Rapper Donnie. Maar hier snappen we ook niets van. Want er was helemaal geen ophef over!
  • Het was weer ramadan-tijd en dus bracht de NTR weer het ramadanprogramma ‘Suhoor Stories’. Vorig jaar verborgen op NPO KX, dit jaar op het grotere NPO Radio 1. Maar voor wie wordt dit nu eigenlijk gemaakt?
  • We hoorden bij het 538-spel Stemmenjacht een kandidaat gokken met de naam van een Qmusic-dj. Verdacht!
  • Deze week is het Blooperblokje een heuse vrouwen-special! Met als ‘special guest appearance’ (want normaal alleen te horen in onze bonusshow) niemand minder dan Mieke van der Weij!
  • Syb zet de voetbalkantine in Amersfoort in brand en telt af in de popmuziek.
  • De slotwoorden komen van Marcel Oosten & Bastiaan Kleinjan, het ochtend-duo van Radio Oost. Ook leuk voor mensen die niet in Overijssel wonen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*