Ellie Lust weg om ´dubbelrol´

Woordvoerder Ellie Lust vertrekt bij de Amsterdamse politie. Volgens Lust dwong de politieleiding haar na de opnames van Ellie op Patrouille om te kiezen tussen haar tv-carrière en de politie.

Lust zou een ‘passende functie’ bij de politie krijgen, waarin geen plaats meer was voor het woordvoerderschap. Dit was een functie die volgens Lust niet bij zou passen.

Een woordvoerder van de politie erkent dat er binnen de politie moeite bestond met de dubbelrol van Lust. ‘We vinden dat het tv-werk niet samengaat met haar rol als woordvoerder. Er kan verwarring ontstaan. Daarom hebben we gezegd: je gaat voor tv-carrière of je blijft bij de organisatie. Ze heeft voor het eerste gekozen.’

Jan Struijs, voorzitter van de politiebond, heeft gisteren een reactie bij RTL Late Night gegeven over het vetrek van Lust. “Een half jaar geleden al heeft Ellie contact met ons opgenomen dat het niet goed gaat bij de politie“, aldus Struijs. Struijs had in maart voor het eerst contact met Lust. “Omdat ze van haar bazen te horen had gekregen dat zij vonden dat de bijzaken hoofdzaak is geworden. De media-optredens waren zo veel dat het niet meer in balans was, zeiden ze.”

Struijs is teleurgesteld dat Ellie Lust vertrekt. “Ik vind dit niet goed. Zij is echt een boegbeeld. Ze doet drie dingen die heel belangrijk zijn. Eén: ze is met roze-in-blauw echt een frontvrouw voor de gay community bij de politie. Dat heeft deuren open gezet, waardoor heel veel goede mensen bij de politie zijn gekomen. Ten tweede moeten we haar rol bij de opsporingscommunicatie niet onderschatten. Ik heb zelf dertig jaar bij de recherche gewerkt en je bent veel afhankelijk van het publiek. Zij heeft er met collega’s voor gezorgd dat wij een van de beste opsporingscommunicaties hebben in West-Europa. Het derde is dat zij een brug naar de burger heeft geslagen. Die heeft ze meegenomen in de complexiteit van het politiewerk.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*