Een Vandaag blikt terug op periode kabinet Rutte II

De komende twee weken blikt EenVandaag (doordeweeks dagelijks op NPO 1 om 18.15 uur) terug op de periode van het kabinet Rutte II. Het is nu 3 jaar en 8 maanden aan de macht en gaat hoogstwaarschijnlijk de rit uitzitten tot de verkiezingen van maart 2017. Maandag 11 juli begint de serie met minister van Defensie Jeanine Hennis.

Dat is dan voor eerst dat het kabinet dat sinds 1998 lukt. Toch is de periode (met een minderheid in de Eerste Kamer en grootschalige hervormingen) allesbehalve soepel verlopen. De bewindspersonen Lodewijk Asscher, Edith Schippers, Jeroen Dijsselbloem(foto) en Klaas Dijkhoff blikken de komende  weken ook terug op deze bewogen regeerperiode.

Protest
Het kabinet Rutte II kreeg o.a. te maken met de toeemende terreurdreiging, de gevolgen van de economische crisis en de gevolgen van de vluchtelingencrisis. Tegelijkertijd voert het kabinet een grootschalige hervormingsagenda door, wat in Nederland geleid heeft tot veel protest.
 
Wat heeft kabinet-Rutte II bereikt? Wat moet er de komende acht maanden tot de verkiezingen nog gebeuren? En hoe verloopt de onderlinge samenwerking tussen de sociaaldemocraten van de PvdA en de liberalen van de VVD? De bewindspersonen komen uitgebreid aan het woord over hun ervaringen van de afgelopen regeerperiode. (foto AVRO TROS)
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*