Blog Erik de Zwart: ‘Two Tribes’

Het festivalseizoen is behoorlijk nat begonnen. Bijna ging Parkpop niet door; enkele dagen ervoor stond het Haagse Zuiderpark nog helemaal blank en dat belemmerde de opbouw van de podia en alles wat erbij komt kijken voor een geslaagd feestje.
 

Artiesten waren er genoeg, een mooie bloemlezing uit de jaren tachtig, negentig en het heden. Van Anastacia tot Di-rect, van Billy Ocean tot Jett Rebel. Een van de artiesten was de zanger van Frankie Goes To Hollywood, Holly Johnson. Begin jaren tachtig scoorde deze band drie hits achter elkaar. De eerste, Relax, zorgde voor het nodige tumult, omdat de tekst een wel erg open verslag zou zijn van een (homo)seksuele daad. Dat werd in Engeland door een dj van de BBC niet op prijs gesteld, waarop hij de vinylplaat live op de radio in tweeën brak.

Daarmee was de hit geboren; iedereen wilde het nummer hebben, ook wij van Countdown. Tijdens de uitzending was het de bedoeling dat optredende artiesten gezellig even zouden ‘chillen’ in de tot buurthuis omgebouwde studio. Met als onvermijdelijk gevolg dat, toen ik iemand zat te interviewen, een van de Frankie Goes To Hollywood-leden allerlei obscene gebaren maakte op de achtergrond én in beeld. Mijn favoriet, zowel qua nummer als clip, is Two Tribes, dat op nummer 1 stond in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*