Eddy Keur: “Ik heb enorme genegenheid gevoeld voor Tom Mulder”

In een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast’ is DJ Eddy Keur te gast. Eddy gaat in gesprek met Podcast hosts Patrick en Peter. In deze populaire podcast vertelt Eddy, aan de hand van fragmenten, over zijn rijke Radio en TV loopbaan. Eddy werkte onder meer voor Radio 3, Radio 10, Radio 538 en tegenwoordig vervangt hij tijdelijk Ruud de Wild op NPO Radio 2. De aflevering met Eddy Keur is vanaf vandaag op de bekende podcast streaming diensten te beluisteren.

Begonnen op de boot

Eddy begon zijn loopbaan op de boot bij Radio Caroline. In ‘De Broadcast’ vertelt Eddy dat hij zelf zijn programma’s niet live deed vanaf de boot, maar deze opnam vanaf het vaste land. Hij zou anders zeeziek worden. Naast radio programma’s deed hij ook veel Drive-In Shows “vreselijk, zou het nooit meer doen. Het was toen leuk maar ik moet er nu niet meer aan denken”, aldus Keur. Op de vraag wat Eddy nog weet uit die tijd zegt hij “Best nog wel veel, dat mijn verstandhouding met Ferry Maat niet goed was. Professioneel gezien heb ik een groot liefde voor Ferry Maat als maker. Hij was baasje daar en dat ligt hem niet. Dat moet je echt kunnen”.

Tom Mulder

Eddy maakte jarenlang radio voor Radio 538 en Radio 10. Hij werd deels geïnspireerd door 1 van de eerste Radio 10 DJ’s Tom Mulder. Eddy ziet Tom Mulder als zijn grote voorbeeld, naar eigen zeggen. Er was ook een keerzijde aan hem volgens Eddy “Een hele vervelende man kon het zijn”, aldus de NPO Radio 2 DJ. Het laatste interview dat Tom Mulder deed was bij Eddy Keur op NH Radio. Hij vult in de podcast aan “ik heb enorme genegenheid gevoeld voor Tom”.

Persoonlijkheid

‘Personality Radio’ komt een paar keer voorbij in de podcast. Eddy zegt daarover “Ik denk dat mensen die op de radio programma’s presenteren toch wel in de positiviteit iets verknipts moeten hebben, in je persoonlijkheid. Het gaat wel een beetje om jou natuurlijk. Dan sta je graag in het middelpunt van de belangstelling”. Hij vervolgt “Ik merk het aan mezelf ook, ik spoor ook niet helemaal in de bovenkamer”.

NH Radio

Keur heeft naast veel radioprogramma’s ook verschillende TV Programma’s gepresenteerd. Zeer recent stopte hij met zijn weekendshow op NH Radio “daar was wel gevoelsmatig af en toe even de rek uit”, aldus de radio personality in ‘De Broadcast’.

Vervanging Ruud de Wild

Inmiddels vervangt Eddy alweer bijna een half jaar Ruud de Wild op NPO Radio 2 “Ik werd op zaterdag gebeld door Peter de Vries, hij is de grote baas hier”. Ik moest meteen dinsdags beginnen. Ik was daar wel heel nerveus voor natuurlijk. Het is niet de eerste de beste, het is Ruud de Wild die je vervangt. Dus dat vond ik heel lastig. Het is toch iemand van iconische waarde”, zo vertelt Eddy. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Chiel van Praag, Rick Romijn, Bert Kuizenga, Tim Klijn, Dennis Ruyer en Rick van Velthuysen hebben al deelgenomen.

24 Comments

 1. Eddy is zondermeer onderscheidend als DJ en daarmee ook een aanvulling. Wel moet hij niet teveel zijn grapjes recyclen want dat begint wel een beetje flauw te worden.

 2. Jammer dat hij niet zo van muziek houdt want zijn presentatiekwaliteiten in combinatie met juiste muziekformat zoals destijds bij de KRO op zondag met veel kwaliteitspopmuziek en daarna nog eventjes bij het oude Radio 10 was echt goud. Goede muziek in combinatie met een uitstekend DJ.

 3. Eddy Keur zou een vast radioprogramma moeten krijgen bij Veronica, daar hoort hij thuis!!
  Hoop dat hij eens ‘uitgenodigd’ wordt door Rob Stenders!

 4. Geen fijne dj, net als degene die hij vervangt, wat mij betreft iemand anders op die plaats.
  En vervang dan ook die lachebek van een Staverman. Hij kan geen interview houden zonder giechelen, zeer onprofessioneel.

 5. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot Ruud terug is. Eddy vind ik nog net iets minder vervelend dan Jeroen van Inkel maar ik zet ze beiden heel vaak uit. Kijk daarentegen erg uit naar Jan Willem en (de andere) Jeroen, maandagochtend eindelijk weer!

  • De vervangers van Jan Willem en Jeroen, Wouter en Frank hebben de afgelopen weken een uitstekende vervanging gedaan. Iets minder ADHD op de vroege morgen. JW en Jeroen zijn prima mensen maar verschrikkelijk druk op de vroege morgen.

 6. Ik luister al een half jaar naar Edddy en ken hem nog van de zondagmiddag bij de KRO op Hilversum 3 in de jaren 80. Fijn dat ik na al die tijd weer naar hem kan luisteren. Vooral met zijn tijdelijke side kicks een goed programma in de middag. Hopelijk blijft Eddy behouden voor NPO radio 2.

 7. Eddy Keur is top, vrolijke gevatheid , strakke jock en erg geestig. Ik mag hem graag horen. Radio 2 laat de Keurman niet zomaar gaan.

  • Frank Eddy keur is gek daar om is hij goed twee uur per dag. Ik snap Ruud de wild wel. Het is toch lach ik word er vrolijk van.en die gekke beken.op de tv je moet er van houden………

 8. Erg grappig dat Keur nog altijd in ieder groot interview op me blijft afgeven. Moet wel erg diep bij ‘m zitten. Ik werd in het diepe gegooid als programma directeur en opbouwer bij de start van Radio 10 in ‘88 en had inderdaad m’n beperkingen bij het aansturen van eigenwijze dj’s. Daar kon ik iemand als Keur niet bij gebruiken; solisten zijn geen teamspelers.
  Momenteel kan ik wel lachen om de manier waarop hij bezig is, alleen ben ik na een kwartier doodmoe van de foute- en stereotiepe grappen. Het is voor mij te veel een maniertje, dat overdreven drukke gedoe, afgekeken van Andre van Duyn. Dan kom je bij een zap moment. Het blijft lastig om ‘m ergens in te passen, meestal draait ‘t bij dit ongeleide projectiel weer uit op het in de maling nemen en bespotten van collega’s, zoals ik ‘t vroeger meemaakte met een nieuwslezer die zich niet kon verweren. “Daar loopt Andre Koolen achter mij langs in een wolk van roos”. Dat noem je “makkelijk scoren” over het kale hoofd van een ander……. Bah😩

  • Ruud de wild komt” denk ik niet meer terug voor vijf dagen radio make op radio2. Wel jammer door ziekte ik mis hem” wel………………………….. doet pijn”

 9. heerlijk, die Eddy. Ik houd wel van wat ondeugende, grovere praat. Geniet iedere dag van zijn, volgens sommigen, stomme verhaaltjes en flauwe mopjes. Hoop dat Ruud terug komt in 100% gezondheid, maar als dat dat nog ff duurt > fijn, die Eddy.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*