Dronefestival Hilversum trapt af met congres

Er zijn meer details bekend over de eerste editie van het  Dutch Drone Festival dat in het eerste weekend van september  in Hilversum wordt gehouden. Het festival valt samen met de jaarlijks terugkerende Open Studio Dagen. Het festival trapt op vrijdag 2 september af met een heus dronecongres, het eerste van Nederland, onder de titel Drone Talk.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen drone-experts en wetenschappers over de laatste ontwikkelingen en hun toepassingen. Ook de impact van drones op de maatschappij komt aan bod, net als de regelgeving, privacy-vraagstukken en andere dronegerelateerde onderwerpen.

Op zaterdag 3 en zondag 4 september vinden vervolgens de Drone Experience Days plaats. Daar worden de laatste snufjes en ontwikkelingen getoond aan de bezoekers van de Open Studio Dagen. Er worden drone-races georganiseerd en het is mogelijk om zelf even met een drone te vliegen. Ook worden er demonstraties gegeven door professionals en zullen er drones te koop worden aangeboden.
Zakelijk evenement
De Drone Talk is een zakelijk evenement, bedoeld voor (media)professionals en andere ge├»nteresseerden. Binnenkort wordt het programma, de toegangsprijzen en de wijze van registreren bekend gemaakt. De Drone Experience Days zijn gratis toegankelijk. Het evenement is een initiatief van mediabedrijf The Broadcaster en organisatiebureau Events in Business.
 
Het is de bedoeling dat het Dutch Drone Festival een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Partners zijn DroneLand, FormulaFPV, Beeld en Geluid, gemeente Hilversum en Dronewatch.

Bron: dronewatch.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*