Doorspoelen tv-reclame bij Vlaamse zenders binnenkort niet meer mogelijk

Binnenkort zullen kijkers reclameblokken niet meer kunnen doorspoelen als ze uitgesteld naar een programma kijken van een Belgische tv-zender.

Ook kijkers, die een programma opgenomen hebben, zal in het begin één minuut reclame krijgen die niet kan worden doorgespoeld. Daarover hebben alle zenders een akkoord bereikt. InternetproivderTelenet voert het vanaf eind september geleidelijk aan in voor de zenders VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD, Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7. Later volgen ook de publieke zenders Eén en Canvas.

Volgens de tv-zenders is het nieuwe reclamemodel nodig om de productie van lokale programma’s te ondersteunen. Er wordt meer dan ooit naar televisie- en videocontent gekeken, via alle mogelijke schermen. Tegelijkertijd wordt meer en meer tv-reclame doorgespoeld, wat direct invloed heeft om het verdienmodel van de zenders.

4 Comments

  1. Dat word dus opnemen via je provider. Kan per programma en per heel seizoen. Af en toe even voor gaan zitten voor het programmeren. En je kunt weer heerlijk alle reclame doorspoelen.

    Zouden we ooit naar een wereld zonder reclame kunnen? Mensen willen het niet en zou het effect van een reclame nou ten alle tijden echt goed werken? In de meeste gevallen denk ik helemaal niet.

  2. Niemand in Vlaanderen die nog geloofd dat de extra inkomsten op de juiste plek terecht komen. Bovendien is reclame bij de publieke omroep VRT verboden. Wellicht terug naar zelf programma’s opnemen, zodat je reclame nog gewoon kan doorspoelen. Er is genoeg aanbod aan Linux/Enigma2 ontvangers die geschikt zijn voor kabelontvangst.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*