Domien Verschuuren “Dat is mijn allermoeilijkste periode bij 3FM geweest”

In de 4e aflevering van dit 3e seizoen van De Broadcast is Q Music DJ Domien Verschuuren te gast. Domien begon zijn radio loopbaan bij Omroep Goirle en EFM om vervolgens terecht te komen bij 3FM. Inmiddels maakt hij alweer enkele jaren de succesvolle middagshow op Q Music. 


Q Music DJ Domien Verschuuren zit alweer enkele jaren aan de radio top met zijn eigen middagshow op Q, maar dat dat niet altijd zonder slag of stoot is gegaan vertelt hij in de populaire media podcast ‘De Broadcast’. Domien vertelt onder meer over zijn onzekerheid en stressvolle beginperiode bij 3FM “Ik heb toen wel echt dagen gehad dat ik dacht ‘was ik maar bakker geworden’”. Domien refereert onder meer naar de periode rond 2010 “Toen moest ik de schoenen van Gerard Ekdom vullen, dat vond ik lood f*cking zwaar. Dat is mijn allermoeilijkste periode bij 3FM geweest”, vervolgt hij. 

Gedwongen huwelijk

Podcast hosts Patrick en Peter behandelen elke aflevering de loopbaan van een bekende Radio of TV Personality. In de meest recente aflevering is DJ Domien Verschuuren te gast. Alles wordt besproken, van zijn start tot aan wat hij nu doet bij Q Music en met ‘Man Man Man de podcast’. Alles aan de hand van verhalen, anekdotes en fragmenten. Hij begon zijn Nationale carrière bij 3FM en in de begin jaren daar werd Domien een radiosetje met DJ Annemieke Schollaart. Hij ging met haar op zaterdagavond een programma maken, maar dat vond hij lastig. Domien zegt daarover in ‘De Broadcast’ “Wij werden gevormd, Annemieke en ik. Wij werden een setje, ik merkte op de een of andere manier toch een soort van concurrentie met haar. Dat botst dan best wel”. Hij zegt verder “Ik vind gedwongen huwelijken in de radio vaak best wel lastig”. 

Succesvolle middagshow bij Q Music

Domien zit inmiddels bij het best beluisterde station van Nederland en zit daar goed op zijn plek. Voor zijn overstap zat hij 12 jaar bij 3FM en in die laatste jaren ging het al een tijd bergafwaarts met de luistercijfers “Toen ik daar nog zat, dat was natuurlijk helemaal kut. Dat was helemaal kut dat die cijfers zo slecht gingen”, vertelt Domien. Maar hij heeft een hele mooie tijd gehad bij 3FM “Het Glazen Huis dat is het vetste dat ik ooit op radio gebied heb mogen doen”. Veel DJ’s dromen van een ochtendshow, bij Domien was dat eerst anders “Ik ben niet een dj die altijd een ochtendshow ambieerde of altijd een middagshow heeft geambieerd. Die middagshow ambitie kwam wat later maar ik wilde altijd de avondshow”, aldus Domien. Inmiddels presenteert Domien elke werkdag de middagshow én op vrijdag de Top40 op, het grootste radiostation van Nederland, Q Music en daar is hij blij mee “Wat ik nu aan het doen ben dat is echt wat ik altijd hebben willen doen, ik doe wat ik kan”.

Het hele gesprek staat nu online, is te beluisteren via debroadcast.nl of de bekende podcast streamingdiensten. 

Patrick en Peter praten uitgebreid met Domien aan de hand van veel fragmenten, verhalen en anekdotes. Hoe kwam hij bij de Nationale radio terecht en met welke blik kijkt hij terug op 12 jaar 3FM? Wat kan hij vertellen over zijn deelnames aan het Glazen Huis en welke ambities zijn er nog? Dat en meer hoor je in een nieuwe aflevering van ‘De Broadcast’. 

6 Comments

  1. 13 in een dozijn dj’tje die helemaal niet zo veel kan. Een plaatjes doorstarter. De rest er omheen is een lege huls.

    Bij gebrek aan iemand anders naar voren geschoven omdat er zoveel dj’s tegelijk vertrokken bij 3FM. Verkeerde keuze geweest van BNNVARA/3FM. De ochtend had natuurlijk toen al naar Rob Janssen moeten gaan en de middagshow naar Timur & Ramon.

    Nu geluk omdat Q Music gewoon goed beluisterd word en Domien daar in mee gaat. Het maakt verder helemaal geen reet uit of hij er zit of iemand anders in de middag. Als Q Music echt een klapper wil maken zetten ze in die middag zo snel mogelijk Bram Krikke en Tom van de Weert en kan Kay Merckx de TOP40 doen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*