Desmond Baidjoe (Radio 538): ‘Er gaat altijd wel een energiedrankje in’

Desmond Baidjoe

[INTERVIEW] Voor de Nachtwacht Award 2019-verkiezing voor het beste nachtprogramma op de Nederlandse radio interviewt Spreekbuis diverse radiomakers. Ditmaal: Desmond Baidjoe (Radio 538).

Je bent elke zaterdag en zondagnacht tussen 4:00 en 8:00 te horen. Is het uitgaan voor jou verleden tijd?
Een avondje goed doorzakken in de kroeg is met zo’n programma in het weekend wel echt verleden tijd, ja. Een deel van de luisteraars zal vast en zeker het weekend tot het uiterste aan het vieren zijn, maar een nog groter deel is gewoon aan het werk. Die hebben er echt niets aan wanneer ik met een dubbele tong op de radio zou gaan zitten. Zo af en toe een drankje kan wel, maar ik probeer altijd zo fris en scherp mogelijk aan het programma te beginnen! 

Hoe bereid je je voor?
Ik probeer altijd voor het programma nog een paar uur te slapen, en ik doe dat achteraf ook weer. Tijdens mijn autorit van een uur naar de studio gaat er eigenlijk altijd wel een energiedrankje in, dus de fabrikanten van die blikjes zullen zeker weten ook erg blij zijn met mij… Als ik in de studio aankom gaat er vaak ook nog wel een kopje koffie in, dus aan cafeïne echt geen gebrek. 

En hoe hou je je luisteraars wakker?
Tijdens de donkere uurtjes diep in het weekend probeer ik iedereen wakker te houden met een dwarsdoorsnede van wat er op dat moment aan de gang is in Nederland. Waar wordt er superhard gewerkt en waar wordt er nog een feestje gevierd? Zo proef je van alle kanten een beetje en heb je niet het gevoel dat je wat mist. Dat alles met lekker wat hits, zeker tussen 04:00 en 06:00 mag het gas er wel een beetje op. 

Is dit tijdslot een mooi opstapje of ben je een echte nacht-dj?
Dit tijdslot is wel echt een mooi opstapje naar een plek in de programmering waar er wat meer vitamine D door de studioramen naar binnenkomt. De nacht is echt heel leuk om te doen, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk graag door naar de dag! 

Hoe uitgestorven is het in het Talpa Radio-kantoor op de Bergweg om 4:00? 
Op het moment dat ik binnenkom in het pand is er maar één iemand aanwezig: de beveiliger. Die heeft dan waarschijnlijk al een paar uur niemand meer gezien. Er hangt een hele serene rust en door de speakers komt 538. De afgelopen weken werd ik begroet met een hele prettige “ik ben zo blij om je te zien!”. Zij zitten soms ook al in een dipje en dan is het wel lekker om weer iemand te zien die fris binnenkomt. Dat geeft mij gelijk weer een reality check: een deel van de luisteraars zit ook helemaal alleen in een bedrijfspand of in de auto.

Wat maakt nachtradio anders? 
Het is al vaak gezegd, maar nachtradio is letterlijk een andere wereld. Je hebt de vrijheid om te doen en laten wat je wil, er is ruimte voor veel meer gekkigheid omdat het kleinere aantal luisteraars vaak wel bereid is om te delen wat ze aan het doen zijn. De ene keer krijg je een chauffeur aan de lijn die perfect moppen kan tappen, de andere keer een dronken stapper die eigenlijk alleen nog maar met een dubbele tong kan praten. Het is in ieder geval altijd gezellig!

De Nachtwacht Award 2019
De Nachtwacht Award is een radioprijs gericht op nachtprogramma’s tussen 0:00 en 6:00. Op Spreekbuis.nl/nachtwachtaward kan het publiek stemmen op haar favoriet. Dinsdag 29 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*