De verspreiding van de regionale omroep in HD-kwaliteit breidt uit

Al langer maken de regionale omroepen de televisieprogramma’s in HD-kwaliteit. Alleen verspreiden de meeste kabelaars de programma’s nog in de slechtere SD-kwaliteit. Om het voor kabelaars makkelijker te maken om de regionale omroep in HD uit te zenden is de aanlevering van signalen aan pakketaanbieders aangepast.

Sinds enkele weken zijn de HD-signalen van de dertien omroepen voor alle pakketaanbieders ook allemaal op een punt beschikbaar.

Kabelnet Veendam (SKV) maakte op 4 november als eerste bekend dat RTV Noord en RTV Drenthe vanaf nu in HD worden doorgeven en binnenkort volgen de overige omroepen. Verwacht wordt dat binnenkort meer kabelaars regionale uitzendingen wijzigen van SD naar HD. De aanlevering via SD zal op korte termijn stoppen.

De programma’s waren al in HD te bekijken KPN iTV, Digitenne en enkele regionaal opererende pakketaanbieders. Daarnaast zijn de uitzendingen via de websites en apps van de regionale omroepen, maar ook via NLZIET in HD-kwaliteit te bekijken.

1 Comment

  1. De online streams van de regionale omroepen geven een betere kwaliteit in vergelijk met de grootste tv aanbieder Ziggo. De beste kwaliteit is via Digitenne te vinden die uitzendt in 1080P.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*