Elburger Sinterklaasjournaal keert terug op TV Gelderland

Het Elburger Sinterklaasjournaal gaat weer van start. Het Gelderse stadje heeft mede dankzij lokale omroepen sinds 2015 een eigen journaal over de goedheiligman. Door de samenwerking van Omroep Gelderland met lokale omroepen zijn ook dit jaar alle afleveringen van de lokale serie in heel Gelderland te zien. Het Elburger Sinterklaasjournaal is vanaf 11 november te zien op TV Gelderland.

Het Pietenhuis
Het draait dit jaar allemaal om het Pietenhuis. De pieten slapen normaal gesproken elk jaar in Museum Elburg, maar dit jaar is Regelpiet helemaal vergeten om het Pietenhuis te reserveren. De eigenaar van het Pietenhuis, Benny Thuys, heeft een enorme hekel aan het Sinterklaasfeest en laat deze kans niet schieten; hij is van plan het gebouw te verkopen.
Daarom besluiten de pieten om zelf geld te verdienen en het Pietenhuis terug te kopen. Dit blijkt helaas niet zo gemakkelijk als gedacht. Waar moeten de pieten tot die tijd slapen? En gaat pakjesavond nog wel door?

Pietendiscussie
Helaas heeft maker Erik Land ook te maken met de pietendiscussie, die ook dit jaar weer leeft rond Het Elburger Sinterklaasjournaal. Land heeft niet veel zin om daar veel tijd aan te besteden: “We willen niet dat daar alle aandacht naar uit gaat. We maken een feestelijk programma voor kinderen’’. De pieten in Elburg hebben een eigen kleur, de bruine kleur van de Elburger brok. Dat is een soort zachte speculaas.

Voor heel Gelderland
In totaal komen er dit jaar tien afleveringen van het journaal. Het Elburger Sinterklaasjournaal wordt uitgezonden op basisscholen, de lokale omroepen LOE TV en LOCO TV en is sinds vorig jaar via TV Gelderland ook voor alle inwoners van Gelderland te zien. Het Elburger Sinterklaasjournaal is van 11 november t/m 2 december elke maandag, woensdag en vrijdag om 17.45 uur te zien op TV Gelderland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*