De Podcast Top-5 van Chris Bajema

In aanloop van de Online Radio Awards vragen we aan diverse mediamakers naar hun favoriete Online Radiostations of Podcast. Ditmaal: Chris Bajema (oa Man met de microfoon-podcast).

 5. Met Groenteman in de kast
Gijs Groenteman, misschien wel de beste interviewer van Nederland, ontvangt in de archiefkast van de Volkskrant uiteenlopende gasten (vooral uit de cultuurhoek) om daar een prettig gesprek mee te hebben. Het fijne van Gijs is dat hij een goeie luisteraar is en zich dus niet hoeft te richten op een of ander vragenlijstje dat hij zou moeten afwerken.

4. De Blankenberge tapes
Ze zijn er niet veel, fictieve podcasts, maar dit is een hele goeie. Vooral erg goed gespeeld, en zonder hoogdravende pretenties. En dat bedoel ik als compliment, want het luistert zó heerlijk weg. Nadeel is dat je ze allemaal meteen achter elkaar wil luisteren, dus na twee dagen sta je weer met lege handen.

3. Echt Gebeurd
Een van de bestbeluisterde (zo niet dé bestbeluisterde) podcast van Nederland. En niet voor niets. Uiteenlopende mensen vertellen live-on-stage verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. 

4. Wiretap
Dit is alweer een ouwe serie (radio)programma’s van mijn lievelings radiomaker Jonathan Goldstein. Met fijne verhalen en grappige telefoongesprekken met zijn ouders en vrienden. Ook zijn huidige serie Heavyweight is de moeite meer dan waard. Let op: je moet éven wennen aan zijn slepende stem, maar dat duurt écht maar 12 minuten ofzo. 

5. Cumberbin’s treasure
Een ongelooflijk goeie radiocomedy van de Engelse schrijver John Finnemore, met onder andere Benedict Cumberbatch. De Comedy heet eigenlijk ‘Cabin Pressure’, maar is stiekem door een fan illegaal onder een andere naam online gezet. Doe er je voordeel mee!

Kijk voor meer informatie op Onlineradioawards.nl

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*