‘De NPO heeft te veel macht gekregen’

Volgens CDA-Kamerlid en voormalig Lingo-presentator Lucille Werner moet de zeggenschap over programma’s weer moet terug naar de omroepverenigingen. ‘De NPO heeft te veel macht gekregen’.

Volgens Werner heeft het incident met Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door direct te maken met de ‘ratrace om de kijkcijfers’ binnen de NPO. ‘De jacht op kijkcijfers en marktaandeel is niet de taak van de NPO. Het verhardt hierdoor.’

Bron: BNR/Op1

4 Comments

 1. Veel d66/PvdA in de top bij npo. Bepalen zij oom wat er wordt uitgezonden bij het nos journaal tv/radio?
  Niks over de rellen van Marokkaanse Nederlanders vandaag gehoord. Zelfs het Duitse Heute heeft het vandaag over rellen in grote Europese steden door Marokkaanse supporters
  Censuur bij npo?

  • Niet alleen bij de NPO. Kijk bijvoorbeeld naar Jinek bij RTL. Voornamelijk links gewauwel en onevenredig veel aandacht voor alles wat een minderheid betreft in Nederland. Als je dat soort programma’s volgt krijg je het gevoel dat iedereen tot de LBHQwerty++ groep behoort en dat hetero’s in de minderheid zijn.
   M.b.t. de rellen: fantastisch filmpje op Dumpert van een Marokkaan die precies verwoord wat veel mensen in Nederland denken. Verschil is alleen als hij het zegt is het geen racisme (tenzij Sylvana-racisme-kaart-Simons er weer haar eigen draai aan geeft). Verwacht niet dat het filmpje op NPO of RTL wordt getoond. Misschien dat Vandaag inside de handschoen oppakt.

 2. Dan moeten ze in de media verbieden om mensen die er werken banden te hebben met politieke partijen.
  Denk met zo’n verbod de halve omroep wereld op straat komt te staan!

  • @de koot: groot gelijk, maar maak er maar driekwart van! De NPO heeft niet teveel macht, maar D66 en de PVDA hebben teveel macht in de NPO.

   Deze twee partijen hebben achter de schermen teveel macht bij de NPO en dat zou eens aan banden gelegd moeten worden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*