De mannen van het Media Omroep Koor

Het is tweeëneenhalf jaar geleden dat Syl van Duyn (NTR/VPRO) en Mignon Huisman (NPO) het Media Omroep Koor (MOK) oprichtten. Het MOK, dat om de week in de lunchpauze repeteert, heeft inmiddels een vaste kern aan nachtegalen, die allemaal werkzaam zijn in de mediabranche. Toch zit het koor naar eigen zeggen te springen om vers bloed. De reorganisatie van afgelopen jaar heeft een flink gat geslagen in het ledenaantal. Vooral de mannelijke bezetting is, zoals in bijna ieder koor, karig te noemen. Op dit moment telt het MOK twee bassen en twee tenoren. Wat houdt de mediamannen tegen? 

Persvoorlichter René Takken (NTR) breekt een lans voor de ´koorknaap’. Als MOK’er van het eerste uur, weet hij wat het koor kan toevoegen aan je drukke baan. Zingen maakt zijn hoofd leeg en geeft hem nieuwe energie. In het begin zaten er meer mannen op het MOK, maar deze zijn geleidelijk weggevallen. René heeft wel een idee hoe dat komt: “Misschien zijn mannen nog wat meer ‘druk druk druk’ dan vrouwen? Terwijl het toch niet zo moeilijk moet zijn dat uurtje in de twee weken vrij te maken.” Daarnaast benadrukt René dat een repetitie missen niet het einde van de wereld is. Alle leden ontvangen audiobestanden waarmee ze thuis aan de slag kunnen. “Even tien minuten oefenen in het weekend volstaat al voor mij.”

De van geboorte Amerikaanse Dennis Cowles (Dutch Connections) heeft een bijzondere functie binnen het MOK. Hij kan de koorleden vertellen waar de oud Engelse liederen uit het repertoire precies over gaan, waardoor ze de betekenis beter kunnen overbrengen. Dennis zingt samen met zijn vrouw in het koor en denkt dat het de mediamannen vooral aan durf ontbreekt om te gaan zingen. “In een televisie en radiolandschap moet er zeker zangpotentie aanwezig zijn. Er zijn zat presentatoren met prachtige stemmen. Ze moeten gewoon eens langskomen om het te proberen. Met een uur geconcentreerd repeteren kun je veel bereiken.”

Dus, mediamannen, geen excuses meer. Meld je aan via de Facebookpagina van het Media Omroep Koor. Nog steeds niet helemaal overtuigd? Kom dan langs bij een van de repetities in het Muziekgebouw van de Omroep in Hilversum. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 4 november om 12.15 uur.

Nu al weten hoe het koor klinkt? Bekijk dan onderstaande video: 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*