De eerste maand Spreekbuis.nl

Precies een maand geleden ging Spreekbuis.nl live. De resultaten zijn nu al boven verwachting. Na precies 4 weken is het omroepplatform al meer dan 10.000 maal door omroepprofessionals bezocht. Een kleine opsomming van enkele highlights.

Joop Daalmeijer ging in een interview in op de veranderingen in het omroepbestel. Jean-Louis Veenstra ziet door de plannen van Dekkers dat meer nadruk wordt gelegd op de journalistiek. Staatssecretaris Dekker gaf aan dat hij niet de publieke omroepen wil ontmantelen. Ton Verlind vindt dat omroepen ‘bij de ballen zijn gegrepen’ en Martin Kothman(FNV KIEM) verwacht nog meer ontslagen in omroepland. Jaap Friso (KRO-NCRV) schreef een ‘open brief’ aan de politiek ‘Onze Jan’ komt in actie. Ondanks alle bezuinigingen gaf Burgemeester Pieter Broertjes aan dat hij verwacht dat Hilversum ook in de toekomst dé mediastad van Nederland blijft. Mediaman Erik de Zwart gaf zijn visie over hoe hij het omroepbestel zou aanpakken. De favoriete jeugdjournaal presentator ooit Marga van Praag gaf aan dat zij het nieuws niet los kan laten. Avinash Changra (WEMAKEVR) gaf voorbeelden wat de virtual reality mogelijkheden voor omroepen en gaf antwoord of we door al die VR-brillen straks nog wel voor televisie zitten.Spreekbuis.nl heeft gekeken naar radio dj’s met de meest Twitter volgers. 3FM-dj Michiel Veenstra heeft 100.000 Twitter volgers en verteld wat voor een invloed hij daarmee kan uitoefenen.  Marc Veuger (Angry Bytes) geeft ook nog wat tips weg hoe programma’s second screen mogelijkheden kunnen inzetten. Joost Negenman en Jeroen Kramer lieten de nieuwe second screen mogelijkheden hun nieuwe NPO app zien. 

De NPO wil op alle platformen aanwezig zijn. Da’s een goed streven, maar hoe geschikt zijn de websites van de omroepen voor het kleine smartphone scherm? Spreekbuis.nl onderzocht het.  

Spreekbuis.nl heeft ook wat met muziek en vroeg aan diverse radio dj’s hun top-10 Nicolas Ruis (Q Music), Martin La Grouw (100% NL), Miranda van Holland (EO/3FM), Jan van Veen (Candlelight), Angelique Houtveen (BNNVARA/ Radio 6), Giel Beelen (3FM), Timur Perlin (3FM), Rámoibn Verkoeijen (3FM), Frank van der Lende (3FM), Michiel Veenstra (3FM), Roosmarijn Reijmer (3FM). Ook de Top 2000 en de Top 50 beste reclametunes kwamen aan bod. 

Op video gebied gingen we terug in het rijke omroepverleden met oa het gevecht bij talkshow Geraldo, RUR en Karel, Zetten we Rene Klijn (Mr Blue) nogmaals in de picture. En halen we de felle discussie tussen Pim Fortuyn en Marcel van Dam nogmaals uit de kast..En laten we beelden zien hoe oude tv-prominenten die in Avro’s Sterrenslag in de modder ploeteren. Tevens keken we terug hoe het mediapark en het omroepbestel er in de jaren ’70 uitzagen.

Niet meer op de buis of op het mediapark, maar wel op Spreekbuis.nl. We namen de ‘gestorven’ TV-carrières onder de loep van Mike Starink, Ria van Eijndhoven, Ted de Braak, Fred Emmer, Esther Duller, Frank Masmeijer, Josefine van Asdonk, Maya Eksteen, Jasper Faber, Janine van ElzakkerLeontien Ceulemans, Jeroen Post, Kiki Classen, Penney de Jager en Chriet Titulaer.

Naast onze bloggers en de lezers willen we ook onze partners bedanken voor het ondersteunen van het platform: Omroep Max, Angry Bytes, AVROTROS, Born4jobs, Compatible, KRO-NCRV, Ping Media, NTR, PNOzorg en uiteraard Media Werkplaats Hilversum.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*