De beste muziekstreamingdiensten in Nederland voor 2022

Een abonnement afnemen op een van de beschikbare muziekstreamingdiensten is de moderne manier om verschillende genres te verkennen, nieuwe artiesten te ontdekken of naar Nederlandse klassieke nummers te luisteren.

Tegenwoordig is luisteren naar muziek gemakkelijker dan ooit geworden. Er wordt ook vaker naar muziek geluisterd terwijl men bezig is met dagelijkse activiteiten. Al is het als we in onze auto staan te schuiven in de files, als we een lekker gerecht thuis aan het koken zijn of misschien als we de laatste resultaten van onze lievelingsploeg in de eredivisie op bet777 nakijken. Het luisteren naar muziek hoort er gewoon bij.

Je hebt keuze genoeg. De vraag is natuurlijk hoe je te weten kan komen welke streamingdienst je kan of zou moeten kiezen. Wij geven je in deze blog de belangrijkste informatie over de drie beste muziekstreamingdiensten die je in Nederland terugvindt met hun specifieke kenmerken:

1.  Spotify

Spotify is waarschijnlijk de meest gekende muziekstreamingdienst en bestaat al uit meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Het biedt een enorme keuze aan muziek en  een hoop naar jouw stijl opgemaakte afspeellijsten zoals bijvoorbeeld de top 40 van beste nummers of klassiekers uit Nederland, die je heel waarschijnlijk leuk gaat vindt.

Spotify is vandaag aan de dag uitgebreid met functies zoals podcasts, video’s en het delen van afspeellijsten met je vrienden.Bovendien is deze dienst  vanwege de verschillende aantrekkelijke abonnementsformules zeer gewild. De gratis versie biedt miljoenen liedjes, maar alleen in willekeurige weergave, en die worden onderbroken door advertenties.

2.  Deezer

Deezer is een Franse streaming muziek applicatie. Het bestaat sinds 2007 en is uitgegroeid tot de grootste muzieklijst op de markt, met 53 miljoen nummers.

Naast albums, EP (Extended Play) en singles, heeft Deezer ook een selectie aan podcasts, radiostations en sessies die speciaal voor Deezer zijn opgenomen. De Flow-functie biedt muziek in de stijl, die je leuk vindt. Dit op basis van de nummers die je dagelijks beluisterd.

Als je zin hebt om mee te zingen, dan kun je je  luisterervaring aanpassen naar karaoke met songteksten die op je telefoon worden weergegeven! Met Deezer Free kun je genieten van een willekeurige online weergave, welke afgesneden wordt door advertenties.

Apple music

Apple music is de muziekstreamingdienst met het meeste succes in de Verenigde Staten. Ze hebben het slim gespeeld en zijn ook te gebruiken op Android- mobiele apparaten en je PC. Hun catalogus biedt meer dan 50 miljoen liedjes wat een van de grootste muziekcatalogussen op de markt is.

Apple music laat op basis van de liedjes die je leuk vindt nieuwe liedjes en artiesten ontdekken. De functie friend mix laat je ook genieten van een afspeellijst van de liedjes die je vrienden beluisteren.

Je iTunes-bibliotheek wordt verder rechtstreeks in de zoekresultaten geïntegreerd, zodat ze in je afspeellijsten worden opgenomen. Als je  graag uit volle borst zingt, worden de teksten zelfs op het scherm getoond.

Elke dag, 24 uur per dag, biedt Beats 1 radio exclusieve inhoud, zoals live optredens, interviews met artiesten en video’s. Apple Music is niet alleen uitgebreid en veelzijdig (muziek, radio, video-inhoud), maar is ook de eerste drie maanden gratis.

Al is het voor de abonnementsprijs van Spotify, de karaoke mogelijkheid van Deezer of de Friend Mix functie van Apple Music. Het beste om te weten te komen welke muziekstreamingdienst bij u past, is gebruik te maken van hun gratis proefversie.

pixabay

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*