De 3 leukste radiozenders van Curaçao

Curaçao is natuurlijk niet het grootste land van de wereld, maar heeft ondanks het formaat verschillende radiozenders. Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar Curaçao dan wil je natuurlijk graag een auto huren. Het is dan zeker weten de moeite waard om op de hoogte te zijn van de beste radiozenders op het eiland. Terwijl je luistert naar je favoriete muziek kan je onderweg stoppen bij de mooiste plekjes op het eiland en in een Curacao casino spelen. We dromen stiekem nu al weg naar ons volgende bezoek aan Curaçao. Tot die tijd hebben we alvast de drie leukste radiostations voor jullie verzameld.

Dolfijn FM is bekend bij het Nederlandse publiek

Eén van de bekendste radiostations bij Nederlandse toeristen is natuurlijk Dolfijn FM. Op deze zender spreken de DJ’s Nederlands en er wordt ook regelmatig Nederlandstalige muziek gedraaid. Je kan als toerist zelfs live een kijkje nemen in de studio. Deze ligt bij Seaquarium Beach op slechts 25 meter afstand van de zee. De DJ’s kunnen zelfs live naar de zee kijken terwijl ze hun plaatjes draaien. Naast Nederlandstalige muziek worden ook de grootste hits van het eiland zelf gedraaid. Zelfs lokale artiesten mogen hier hun plaatje promoten. Zo ben je meteen op de hoogte van de muziekscene op Curaçao als je naar deze zender luistert. Je moet er ook niet gek van opkijken als er live Nederlandse sterren komen optreden. Regelmatig treden sterren zoals Gerard Joling en Jan Smit live op bij Dolfijn FM. Vaak wordt dit gecombineerd met een vakantiebezoekje aan het eiland.

Paradise FM timmert hard aan de weg

Ondanks dat Dolfijn FM de grootste is zien we ook een enorme opkomst van Paradise FM. Dit is ook een Nederlandstalige radiozender die vanuit Willemstad gemaakt wordt. Naast lokale muziek is er ruimte voor internationale hits en blijf je via deze zender op de hoogte van het lokale nieuws. Ze noemen zichzelf de hitzender van Curaçao omdat ze na eigen zeggen eigenlijk alleen maar hits draaien op de radio. Je zingt dus de hele dag mee met je favoriete nummers op Paradise FM. Qua muziek lijkt het wat ons betreft het beste op NPO1. Maar dit is natuurlijk een geheel eigen interpretatie van Paradise FM.

Mega Hit FM is de absolute nummer drie

Op de derde plaats van populairste radiostations in Curaçao komt Mega Hit Fm. Eigenlijk is dit radiostation niet gevestigd op Curaçao, maar Bonaire. Maar fans van de radiozender kunnen hem ook prima in de ether luisteren van Curaçao. De laatste tijd is de zender van Bonaire dan ook enorm in populariteit gegroeid. Steeds meer locals luisteren naar de hitzender. Ze maken dan ook in een geheel eigen stijl radio. Qua muziek en format lijkt Mega Hit Fm wel veel op Dolfijn FM. Alleen heeft deze zender letterlijk Nederlandse roots. Vroeger was dit in Baarn een radiozender in de jaren 80. Inmiddels zijn ze dus verhuist naar Curaçao. Ze hebben ook nog een tweede radiozender in de lucht namelijk Mega Classics FM. In eerste instantie kon je deze zender alleen online beluisteren. Maar vanwege het enorme succes kan je deze zender nu ook gewoon tijdens een autorit door Curaçao luisteren op de radio.