Cryptonieuws in de media

Op tv en radio werd er al veel over gemeld: de cryptomarkt heeft afgelopen tijd een flinke smak gemaakt. De belangrijkste cryptomunt, de Bitcoin,  is dit weekend gedaald tot onder het koersniveau van 20.000 dollar. Op maandag schoot de Bitcoiu onder de grens van 19.000 dollar.

Een belangrijke oorzaak voor de daling van de bitcoin en de bredere malaise op de cryptomarkt is de draai in het beleid van de centrale banken.

Centrale banken in de VS, Europa en elders zijn bezig om het monetaire beleid te versmallen met onder meer rentestijgingen om de hoge inflatie te bestrijden. Hierdoor is er ook dat er minder ‘goedkoop geld’ beschikbaar is om te speculeren de beurs, aangezien beleggen met geleend geld duurder wordt. Dat raakt vooral meer risicovolle beleggingen, zoals aandelen, maar ook de cryptomarkt. Op bitcoin era zijn de schommelingen de goed te volgen/ Het huidige niveau van ongeveer 19.000 dollar betekent overigens nog steeds een enorme winst voor investeerders die er vanaf het prille begin er bij waren en niet te ongeduldig waren om van hun crypto’s af te komen. Al hadden deze vroege investeerders meer winst gemaakt als ze in het najaar van 2021 op de hoogste prijspiek van 68.000 dollar hun bitcoins hadden verkocht. Uiteraard is het nu afwachten wat er komende tijd gaat gebeuren. Het is in ieder geval interessant om te zien dat tegenwoordig tv en radio ook steeds vaker het nieuws rondom crypto’s brengen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*