Aandelen op TV

Op televisie komt de handelswereld al veelvuldig in beeld. De jaren ’80 klassieker Wall Street met Charlie Sheen in de hoofdrol is natuurlijk een bekende, maar ook de The Wolf of Wallstreet met Leonardo Dicaprio is al regelmatig op televisie, maar ook ook Netflix en Amazon Prime geweest. Op dezelfde streamingdiensten zijn ook andere titels te vinden, waaronder The Big Short, Mad Money, Scam 1992, Wall Street Warriors, Barbarians at the Gate, The Great Crash en Fast Money.  Ook op het gebied van tv-series is de aandelenwereld een populair thema. Denk bijvoorbeeld aan Cleaning Up.

Het zijn vooral titels die een wereld van het snelle geld laten zien, terwijl de handelswereld zich behoorlijk verder ontwikkeld heeft de afgelopen jaren. De beursbengels van Wall Street of Beursplein 5 zijn ingeruild voor goede digitale platformen, waar tegenwoordig de handelaar vooral (thuis) achter de pc zit. De aandelenwereld is daarmee vooral een digitale wereld geworden. Online aandelenhandel kent voor investeerders vele voordelen, maar ook nadelen. Op welke manieren je kunt profiteren van online aandelenhandel wordt echter vaak niet goed uitgelegd.

Wat zijn aandelen?
Om goed te snappen hoe de handel van aandelen online gaat, en wat de voordelen ervan zijn, moet je eerst weten wat aandelen precies zijn en hoe je aandelen online moet verhandelen. Om te kunnen profiteren van de voordelen ervan, moet je wel precies weten wat het zijn. Aandelen, ook wel ‘stocks’ genoemd, zijn een deel van een bedrijf, de waarde, verdiensten en activa, die worden verhandeld op een aandelenmarkt. Degenen die op deze manier een deeltje van een bedrijf bezitten worden ook wel
aandeelhouders (of ‘stockholders’, of ‘shareholders’) genoemd. Voor een bedrijf
is dit een manier om geld te verdienen door erin te investeren.

Handelaren kunnen aandelen in een bedrijf kopen en verkopen om zo winst te maken en om hun investeringsportfolio diverser te maken. Meestal gebeurt dit via een online makelaar. De fluctuatie in de prijs van de aandelen bepaalt de waarde van het bedrijf. Wat ook steeds meer opkomt is zijn uiteraard de cryptocurrencies. Juist door deze nieuwe munteenheden lijkt het handelen in financiële productie,
via bijvoorbeeld bitqs.io,  steeds populairder onder de bevolking. In diverse nieuwsprogramma’s worden deze digitale munteenheden ook steeds vaker besproken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*