Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

 In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is een filmploeg van RTV Utrecht bestolen van een camera en statief. De cameraman is daarbij geslagen. De politie spreekt van een beroving met geweld.

Het incident gebeurde vandaag rond 17.30 uur. De cameraman en verslaggever waren bij de Galecopperbrug om te berichten over onderhoudswerkzaamheden aan de brug. RTV Utrecht doet aangifte. De politie is op zoek naar twee verdachten en heeft een burgernetmelding verstuurd.

Signalement

De politie is op zoek naar twee daders, in de leeftijd van 17 tot 25 jaar. De eerste dader draagt een zwarte hoody en blauwe trainingsbroek. De tweede dader heeft donker tot zwart haar en donkere kleding. “Dit in combinatie met die opvallend grote camera”, laat de politie weten op Twitter.

“RTV Utrecht is geschrokken van wat er vandaag gebeurd is met onze twee collega’s en onze zorgen gaan nu in eerste instantie uit naar hen”, zegt Hoofd Nieuws Wim Kramer. “We weten nog niet precies alle details, maar geweld gebruiken tegen journalisten die hun werk doen kan en mag nooit. RTV Utrecht zal aangifte doen van geweldpleging en diefstal van een camer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*