Publieke Omroep Amsterdam blijft aangewezen lokale omroep


Stichting Publieke Omroep Amsterdam (POA) – van onder meer AT5, SALTO, de Amsterdamse editie van FunX en de Concertzender – blijft tot 2024 de aangewezen lokale omroep van Amsterdam. Het Commissariaat voor de Media heeft hiermee het advies van de Amsterdamse gemeenteraad opgevolgd.
 
Alphons Martens, directeur-bestuurder POA: “Ik ben heel blij dat het Commissariaat het advies van de gemeente heeft overgenomen en we eindelijk zekerheid hebben. In deze onzekere tijden is het voor de medewerkers erg fijn duidelijkheid te hebben over hun baan en voor alle Amsterdammers is het goed te weten dat ze kunnen rekenen op betrouwbare nieuwsvoorziening.”

Het advies van de gemeente Amsterdam wijkt af van het advies van de door de gemeente aangestelde onafhankelijke adviescommissie. Nadat de gemeente dit advies heeft onderbouwd, is er volgens het Commissariaat geen twijfel over de vereiste zorgvuldigheid waarmee de gemeente Amsterdam tot zijn advies is gekomen. POA is blij dat de wethouder en de gemeenteraad hun vertrouwen hebben gehouden.
 
‘Veel makers, collega’s en mijn voorgangers hebben hier sinds december 2018 ontzettend hard voor gestreden en ik ben hen daar enorm dankbaar voor’, aldus Martens. ‘We hebben veel geleerd van de afgelopen periode en nu kunnen we met alle vier de merken volle kracht vooruit en onze positie verder versterken.’
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*