Column Erik de Zwart: ‘Madurodam-achtige modeltreinbaan’

Iedereen weet nog hoe moeizaam de weg was die Veronica moest afleggen voor ze een vast plekje aan land kreeg. Hoe we afgewezen werden als publieke omroep, omdat de leden niet boven de 18 waren en geen kijk- en luistergeld betaalden. Veronica werd uiteindelijk C-omroep en kreeg een paar uur per week zendtijd op radio en tv.

De jonge omroep was niet van plan haar kostbare zendtijd te gebruiken voor praatprogramma’s, muziek was het belangrijkste! Zo ontstond al snel Nederland Muziekland. Eerst vanuit de toenmalige Amsterdamse Floradiscotheek, zomers door het hele land met de bekende tent. Televisieopnamen duurden altijd lang en zo kwam het dat ik tijdens het wachten aan de praat raakte met Herman van Boeyen, de drummer en zanger van de groep Vitesse. 

 
Hij vertelde dat hij voor zijn zoontje een soort Madurodam-achtige modeltreinbaan had gekocht, maar dat de jongen er niet mee speelde. Ik kende dat niet en was meteen geïnteresseerd. Uiteindelijk nam ik zijn modeltreinen over en dat was het begin van mijn verzameling (check mijn YouTube-kanaal: youtube.com/erikdezwart). 
 
Vitesse scoorde met Rosalyn een nummer 9-hit in de Top 40 in 1982.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*