Classic FM breidt uit met drie online radiostations

Classic FM heeft haar aanbod uitgebreid. Naast het veel beluisterde aanbod aan populaire klassieke muziek via de kabel, internet en digitale radio, biedt Classic FM nu ook drie nieuwe thematische online radiostations: Chill Out, Opera en Soundtracks. De nieuwe themakanalen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week te beluisteren via de app en classicfm.nl. Met de online substations speelt het non-stop klassieke muziekstation verder in op de behoefte van luisteraars om meer muziekstukken uit één specifieke stijl te horen. 

Kiki Klijn-van Leeuwen Boomkamp, Station Manager Classic FM: ”Om onze luisteraars meer keuze te bieden binnen de klassieke muziekniche, hebben we het Classic FM-platform uitgebreid met een aantal online substations. We starten met deze drie verschillende muziekstijlen die erg geliefd zijn onder onze luisteraars.”

Classic FM Chill Out
Een van de redenen om naar klassieke muziek te luisteren is de zoektocht naar ontspanning. In elke periode zochten en zoeken componisten naar de perfecte klank die bij de luisteraars tot rust leidt. Op Classic FM Chill Out komen daarom de meest ontspannen en rustgevende muziekstukken voorbij. Op dit online radiostation zijn uitsluitend langzame melodieën, repetitieve motieven en zachte klanken te beluisteren. 

Classic FM Opera
Op Classic FM Opera komen de bekendste aria’s en koorwerken uit opera’s van onder anderen Puccini, Mozart en Verdi voorbij. Ook zijn beroemde zangers als Rolando Villazón, Cecilia Bartoli en Luciano Pavarotti te horen. Liefhebbers van ouvertures en andere instrumentale delen uit opera’s kunnen met dit substation genieten van de meest meeslepende melodieën. 

Classic FM Soundtracks
De indrukwekkende mogelijkheden in volume-, tempo- en stemmingswisselingen vormen de ideale begeleiding van een film of serie. Op Classic FM Soundtracks zijn klassieke muziekstukken uit uiteenlopende films en series te horen. Composities uit populaire films, zoals het tweede deel uit Beethovens Symfonie No. 7 uit The King’s Speech, en moderne filmmuziek van componisten als Hans Zimmer, James Horner en Howard Shore komen onder meer voorbij op het themakanaal.

Chill Out, Opera en Soundtracks zijn non-stop te beluisteren via de Classic FM-app (iOS 8.0 of nieuwer) en classicfm.nl. Ga voor meer informatie naar classicfm.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*