Braboneger aan de slag voor AVROTROS

In de nieuwe AVROTROS-serie ‘De Braboneger verkaast?!’ duikt vlogger Steven ‘de braboneger’ Brunswijk vanaf 14 november in typisch blanke gebruiken en gewoonten. Zijn tv-collega’s Dennis en Djordhy, die ervoor zorgen dat hij niet teveel verkaast, doet hij die dingen die een Surinamer nooit zou doen.

Naar Frankrijk met de vouwwagen, naar een piratenfeest en iets simpels als boerenkool eten. Steven staat voor alles open, neemt geen blad voor de mond, speelt met vooroordelen en doet alles met een flinke dosis humor en een knipoog. De Braboneger verkaast?! is vanaf maandag 14 november te zien AVROTROS.

Steven Brunswijk is geboren in Suriname en getogen in Brabant. Hij praat net zo makkelijk Surinaams als plat Tilburgs. Als De Braboneger geeft hij in zijn populaire vlogs op YouTube zijn ongezouten mening over alles wat los en vast zit. Steven is niet politiek correct. Hij is direct, gevat en zegt waar het op staat. En dat levert hem niet zelden kritiek op van zowel blanke als donkere Nederlanders. Steven is opgegroeid in een echt Surinaams gezin in een typische arbeidersbuurt in Tilburg met een verscheidenheid aan culturen. Hoewel hij getogen is in Nederland, is het uitgesloten dat Steven gaat kamperen of boerenkool eet. Maar in De Braboneger verkaast?! stapt hij uit zijn comfort zone, gaat hij die confrontatie aan en dompelt hij zich onder in die dingen die typerend zijn voor de Nederlandse cultuur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*