‘Vloggen is voor iedereen’

Vloggers zijn vooral bekend geworden door Enzo Knol en ‘treitervlogger’ Ismael Ilgun. De Naardense Layla van Egeraat en Pelpina Trip van de Online Vloggers Community laten echter zien dat iedereen kan vloggen. Iedereen heeft immers een smartphone met camera. Spreekbuis vroeg aan hen over de vlog-mogelijkheden.

Wat is precies ‘vloggen’?
Vloggen is video bloggen: het vastleggen van alles wat je bezighoudt in videovorm. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk, gewoon met je smartphone!

Waarom zouden ‘gewone Nederlanders’ moeten gaan vloggen?
Je kunt tegenwoordig eigenlijk niet meer om video heen. Video is super interessant voor bedrijven, maar ook voor consumenten met interessante hobby’s. Video heeft een hogere conversie dan tekst, wordt meer gedeeld, maar het allerbelangrijkste: video is persoonlijk! Video is de meest persoonlijke manier om te communiceren op het internet!

Welke stappen moet ik nemen om als vlogger te starten?
Als je wilt vloggen, dan zeggen wij altijd: ‘gewoon doen’. Oefening baart kunst, is in dit geval echt waar. Iedereen kan tegenwoordig wel een filmpje maken, maar niet iedereen kan een boeiend filmpje maken. Dat is iets wat tijd en oefening kost, en bovenal: je moet het leuk vinden/ Eigenlijk is elk onderwerp wel geschikt voor vloggen. Vooral visuele onderwerpen doen het meestal goed! Ook in Nederland hebben we hele leuke health vloggers (foodies), gezinsvloggers en mind-style vloggers.

Hands-on tips:

  • Belangrijker nog dan de kwaliteit van je video is de kwaliteit van je audio
  • Houd je camera horizontaal, zo schiet je op de beste resolutie en voorkom je zwarte balken aan de zijkant van je video
  • Wees jezelf. Bereid geen woord-voor-woord script voor, maar vertel over jouw passie of expertise in je eigen woorden.

Pelpina Trip en Layla van Egeraat geven op donderdag 24 november een training over zakelijk vloggen in Studio Zeeburg (Amsterdam). Meer informatie kun je vinden op hun facebook-pagina.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*