Blog Peter van der Vort: ‘Adrenaline’

Vorige week nam ik RTL Late night een weekje over van Humberto Tan. Zo kon ik al fijn proefdraaien voor juli, wanneer ik Humberto een maand lang vervang.

Nu kon ik voor het eerst ervaren hoe het is om vier dagen achter elkaar op de bok te zitten. Lekker, want dan kom je er net iets beter in! Zowel voor als áchter de schermen. Want wie denkt dat je als presentator vlak voor de uitzending binnen kan wandelen om even je ding te doen, heeft het mis.

Het eerste app- of mailcontact met de samensteller van dienst is ’s ochtends rond een uur of half 9. De actuali­teiten van die dag worden kort doorgenomen en de eerste gasten worden vastgelegd. Rond elf uur is er uitgebreid telefonisch contact met de redactie en begint de uitzending meestal al wat meer z’n definitieve vorm te krijgen. In de loop van de middag druppelen dan per mail de infosheets over de gasten binnen, zodat ik me op hen kan voorbereiden.

Om half acht verzamelt iedereen zich in het Schiller hotel op het Rembrandtplein. Er wordt gegeten en uitgebreid gerepeteerd en daarna kan Angelique van de visagie aan de slag. Voor je het weet is het alweer half elf en zitten we live op zender. Na een korte nazit met de gasten lig ik dan zo rond één uur, half twee in bed.

Door de adrenaline van de live-uitzending duurt het dan vaak ook nog een uurtje voor je ligt te tukken, en de volgende ochtend begint het hele ritueel opnieuw. M’n wallen waren op vrijdag dan ook een stuk groter dan op dinsdag. (Hoe doet Humberto dat toch?) Maar ik had het voor geen goud willen missen. Ik verheug me nu al op de maand juli, wanneer ik er elke dag zit!

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*