Blog Peter van der Vorst: ‘Colatijd’

Afgelopen week was ik weer eens te gast bij Koffietijd. En daar kwam ik erachter dat niet alle presentatrices van het ochtendprogramma fan zijn van koffie.

Ik was daar om over Zolang ik leef te komen vertellen, dat die avond van start ging. En ik moet zeggen dat Koffietijd een van de leukste programma’s is om bij aan te schuiven. Dat komt natuurlijk door de charmante presentatrices Loretta, Quinty en Pernille, die altijd fris en fruitig zijn, maar ook door het relaxte team eromheen en de grote variëteit aan gasten. Van volkszanger tot premier: iedereen schuift aan en babbelt backstage met elkaar. Bovendien is dit het enige programma op de Nederlandse televisie dat bij goed weer de hele set naar buiten verplaatst, waardoor je ook nog eens lekker in het zonnetje zit, terwijl je alle tijd krijgt om je verhaal te vertellen. 

De koffie is trouwens ook prima, al ontdekte ik deze keer dat een van de presen­tatrices de naam van het programma niet altijd eer aandoet. Terwijl ik op m’n beurt zat te wachten, zag ik in haar kopje koffie allemaal belletjes omhoog komen. Ik dacht eerst nog dat ze wellicht haar eigen bijzondere merk dronk, maar dát bleek dus niet zo te zijn. „Nee hoor, dat is cola”, zei ze met een stralende lach. „Ik heb er rond dit tijdstip al bijna een werkdag op zitten, dus dan ben ik de koffie wel even zat.” Toch ga ik hier niet verklappen wie van de dames ’s ochtends al aan de frisdrank zit. Er moet natuurlijk wel íets te raden overblijven!

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*