Blog Jan Slagter: ‘Onverschrokken’

Was u één van de bijna twee miljoen kijkers die op Nieuwjaarsdag de bijzondere afl evering van ‘Ik vertrek’ zagen over de Utrechtse Emmy (62) die haar droom wilde verwezenlijken in het Franse Douzillac?

Emmy kocht een vervallen kasteel van 300.000 euro en moest met slechts 25.000 euro het enorme pand volledig onder handen nemen. Dat deed ze in haar eentje, want haar man Rutger (70) zag het project niet zitten. Het was een fascinerende uitzending die de kijkers verbijsterde vanwege het chaotische en onhandige van de kasteelvrouw, maar ons ook voor Emmy innam door haar positiviteit, humor en doorzettingsvermogen.

Je droom najagen en je daarbij door niemand laten tegenhouden, dat spreekt mij enorm aan. Vijftien jaar geleden raadde mijn omgeving – net als de vrienden van Emmy en Rutger – mij af om te starten met een omroep voor ouderen. ‘Een onzalig plan, je weet niet waar je aan begint!’ Ik ondervond tegenwerking, maar zette vol goede moed door.

En zie wat MAX inmiddels is geworden! Die onverschrokkenheid en zelfspot van Emmy (“Ik ben een beetje gek”) kan ik dus extra waarderen. Zij past heel goed bij MAX en wij gaan haar en haar man dan ook komend jaar volgen. 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*