Blog Jan Slagter: ‘Kwaliteit van leven’

Het leven van ‘de’ Nederlander is er alleen maar beter op geworden, als we het vorige week verschenen SCP-rapport ‘De sociale staat van Nederland 2017’ mogen geloven: we worden ouder, zijn beter opgeleid, hebben meer werk, verdienen meer, wonen in betere huizen, sporten meer en gaan vaker op vakantie, terwijl de criminaliteit is afgenomen. Wat wil je nog meer?

Het nadeel van dit soort onderzoeken is dat het gemiddelden betreft en daardoor per definitie een vertekend beeld van de werkelijkheid geeft. Ik spreek dagelijks ouderen, lees hun brieven en mails en weet dat dit rooskleurige beeld niet opgaat voor iedereen, met name niet voor (chronisch) zieken en gehandicapten.

Wil je je gelukkig kunnen voelen, moet je in de eerste plaats de regie hebben over je eigen leven, volwaardig mee kunnen doen in de samenleving die steeds veeleisender wordt. Vereenzaming ligt anders op de loer. En daar word je als oudere in de kerstperiode het hardst mee geconfronteerd, dagen die je het liefst gezellig samen doorbrengt en waarin je het verlies van dierbare naasten extra pijnlijk voelt.

Kent u iemand die alleen is met kerst, een buurman of -vrouw, een oom of tante, nodig hem of haar dan uit. Het is MAX er veel aan gelegen om u juist nu te laten genieten van sfeervolle programma’s op radio en televisie. We hebben een zeer diverse programmering samengesteld vol muziek en gezelligheid, met kerstspecials, ‘Missie MAX’, de ‘MAX Proms’, ‘Tijd voor MAX Oudejaarsshow’ en nog veel meer.

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*