Blog Jan Slagter: ‘Houd cultuur levend’

De cultuursector heeft het zwaar. Voor velen is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Nederlanders vinden cultuur belangrijk voor de maatschappij. Zonder cultuur zou de wereld saai en leeg zijn. 

Tijdens de coronacrisis heeft men het bezoek aan een bioscoop, een festival en een theatervoorstelling het meest gemist, met name de gezelligheid, het samen met anderen genieten en de ontspanning. Dat blijkt uit onderzoek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds is de campagne ‘Houd Cultuur Levend’ gestart, die ik van harte ondersteun. Doel is geld op te halen voor de vele duizenden makers in de cultuursector die door de coronamaatregelen zonder werk en opdrachten zijn komen te zitten.

Er dreigt hierdoor veel moois verloren te gaan. Zonder geld voor een oefenruimte, instrumenten, kostuums, materiaal of een geluidsinstallatie blijft het voor deze makers bij ideeën. En verarmt het culturele aanbod in Nederland. Cultuur is van ons allemaal. Laten we er dan ook samen voor zorgen dat het levend blijft!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*