Blog Jan Emous: ‘Kinderachtig’

Het gebeurt wel vaker. Radiopresentator m/v is het niet eens met baas. Dus discussie. Baas wint. Presentator boos. Als die presentator wat langer in het vak zit begrijpt ie ’t wel. C’est la vie. Volgende keer beter. Bert Kranenbarg valt in de categorie ‘ervaren’. Ruimschoots zelfs. Daarom is het zo ontzettend kinderachtig dat hij gemeend heeft de ruzie met zijn baas over de hoofden van zijn publiek te moeten uitvechten.

Bert zit op Radio 5, vijf dagen per week. Daar gaat straks een dag vanaf omdat er iets met NL-muziek voor in de plaats komt. Bert boos. Zeer voorstelbaar. Bert is er niet in geslaagd de baasjes te vermurwen. En is toen twee uur lang NL-muziek gaan draaien, kennelijk om zijn publiek te laten horen: Mijn baasje is een dom baasje.

Inderdaad is hier iemand dom. Bert zelf. Want zijn publiek zit niet te wachten op zijn professionele sores. Bovendien meldde Bert dat de luisteraars het vréselijk vonden, die Nederlandstalige deuntjes. Zo lust ik er nog wel een, Bertus. Die conclusie raakt natuurlijk kant noch wal, en dat wéét je. Jouw luisteraars zijn die deuntjes helemaal niet gewend. Straks wel, op elke vrijdag. Na een half jaar zou de luisteraar het vervelend vinden om dat NL-programma te moeten missen. Want zo zijn ze, de luisteraars.

Kortom, doe dat nou niet. Het interesseert het publiek echt geen bal wat ze elkaar bij jou op kantoor toeschreeuwen, Bert. En dat is maar goed ook. En ga nou maar weer gewoon radioprogramma’s maken. Want daar ben je eigenlijk best goed in. (En voor de goede orde: Voor mij hoeft het niet, dat NL-programma. Maar daar ging het nou even niet over.)

Blogger Jan Emous is voormalig redacteur en dj bij o.a. KRO, RTV Noord Holland, Omroep Max en Gooi & Eemlander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*