Kijker stelt 25 jarige jubileumuitzending EenVandaag samen

EenVandaag bestaat 25 jaar! De onthullingen rondom het gevaarlijke Chroom-6, de voicemails van politici die zo lek als een mailtje bleken te zijn en de clash tussen Rutte en Wilders tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Het zijn slechts enkele hoogtepunten uit 25 jaar EenVandaag. Het actualiteitenprogramma van AVROTROS viert haar jubileum op 4 oktober met een speciale uitzending, die volledig is samengesteld door de kijker. De redactie vroeg de kijker welke onderwerpen zij willen zien en kreeg honderden reacties.

EenVandaag zag op 4 oktober 1993 het licht en droeg toen nog de naam TweeVandaag. Inmiddels is EenVandaag uitgegroeid tot een multimediaal nieuwsplatform met een groot bereik onder een breed publiek. EenVandaag helpt het nieuws te duiden; op tv, radio en online. De actualiteitenrubriek van AVROTROS analyseert nieuwsontwikkelingen op een duidelijke manier, die dicht bij de mensen staat. In EenVandaag komen niet alleen deskundigen aan het woord, maar juist ook mensen die direct bij het nieuws betrokken zijn. Naast algemene onderwerpen uit binnen- en buitenland, gaat speciale aandacht uit naar politiek, economie, veiligheid, gezondheid en cultuur. Het presentatieteam bestaat op dit moment uit Jojanneke van den Berge, Roos Moggré, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken, en Jaap Jongbloed.

EenVandaag Opiniepanel
EenVandaag vindt het belangrijk om te weten wat er speelt in de samenleving. In de nasleep van de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, een periode van onrust in de samenleving, is in 2004 het EenVandaag Opiniepanel in het leven geroepen. Dit panel heeft inmiddels ruim 50.000 leden. Wekelijks wordt deze leden gevraagd om zich uit te spreken over politieke en maatschappelijke kwesties. Dit maakt het EenVandaag Opiniepanel een echte graadmeter van de samenleving. Gijs Rademaker presenteert de uitslagen op radio en televisie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*