Top 40 van 538 naar Qmusic

De enige échte hitlijst van Nederland, die al meer dan vijftig jaar op de radio is, zal vanaf januari 2019 bij Qmusic te horen zijn. De Nederlandse Top 40 wisselt na ruim 25 jaar van radiostation.

Dave Minneboo, Zendermanager Qmusic, laat weten: “We zijn heel trots dat de moeder aller hitlijsten binnenkort op de vrijdagmiddag bij Qmusic te horen is.”

De Nederlandse Top 40 is sinds januari 1965 te horen op de radio. De eerste jaren was de lijst wekelijks te horen bij Radio Veronica en later op Radio 3. De afgelopen 25 jaar werd de Top 40 bij Radio 538 uitgezonden. Een populair onderdeel is de Alarmschijf, die hiermee ook naar Qmusic verhuist.

Binnenkort maken we bekend wie de Top 40 op de vrijdagmiddag gaat presenteren.

Dave Minneboo, zendermanager Qmusic, laat weten: “We zijn heel trots dat de moeder aller hitlijsten binnenkort op de vrijdagmiddag bij Qmusic te horen is. De Nederlandse Top 40 is een ijzersterk merk, dat naast radio ook online, op mobiel en social ongekende mogelijkheden kent.” Bovendien is het de meest relevante lijst. Minneboo: “De Top 40 is de enige échte hitlijst die de tand des tijds altijd heeft weten te doorstaan door constant te vernieuwen. Dit zetten we bij Qmusic dan ook door. De Top 40 wordt samengesteld door te kijken naar onder andere airplay op alle radiozenders en streamingcijfers. Bovendien hebben we bij Qmusic toegang tot 674.000 Q-members.”

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, laat weten: “We hebben de afgelopen maanden met verschillende partijen gesprekken gevoerd. De conclusie is voor ons dat de Nederlandse Top 40 bij Qmusic het beste op haar plek is. Zowel op de radio, als door het platform dat de zender samen met het AD en de regiotitels kan bieden. We zijn klaar voor de volgende stap met de Top 40 en kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*