Blog Erik de Zwart: ‘Wisseloord’

Van de week zat ik te lunchen in de oude kantine van een van de grootste muziekstudio’s van Nederland: Wisseloord, in de lommerrijke buurt Trompenberg in Hilversum.

Door de jaren heen zijn hier veel nationale en internationale artiesten en bands langs geweest om hun singles en albums op te nemen. Had Sting aan mijn tafeltje gezeten? Of Marco Borsato? Of Mick Jagger? Het had zomaar gekund. Ook zat op deze plek jarenlang het kantoor van de grootste Nederlandse platenmaatschappij Phonogram. De wereld was nog overzichtelijk en alles was gewoon van Philips.

Die tijden liggen ondertussen ver achter ons – de studio ging ondertussen failliet, werd opnieuw geopend en er kwam horeca bij – maar toen ik in Oud Loosdrecht vlak naast een hotel woonde, kwam ik nog vaak beroemde artiesten tegen die in Wisseloord aan het opnemen waren. De mannen van Def Leppard, een Engelse rockband, waren zelfs bijna een jaar mijn buren. Hun drummer was eerder zijn arm kwijtgeraakt bij een auto-ongeluk, maar hij bleef bij de band door een ingenieus drumstel te ontwerpen waar hij toch gewoon op kon spelen. Van het album Hysteria kwam de single Animal uit, waarvan de clip trouwens bij een Nederlands circus werd opgenomen, en die kwam in de Top 40 in 1987 tot nummer 17.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks is Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*