Blog Erik de Zwart: ‘Vergeleken met Monique en Suzanne Klemann ben ik natuurlijk de hondekop’

Afgelopen week was ik weer eens spreekstalmeester bij een mooi evenement: de opening van het vernieuwde Den Haag Centraal Station. Ik was er als ‘erkend treinenliefhebber’ (aldus Radio 1) en voorzitter van de Stichting Hondekop. 

Hondekop is in de volksmond de naam van de treinstellen van het type Mat. 54 uit de jaren 50 die wij proberen te behouden. Er zijn er nog maar drie van. Eentje is te vinden bij het Spoorwegmuseum in Utrecht, één doet dienst als een restaurant in een partycentrum in Assen en de langste, je raadt ’t al, die hebben wij: 106 meter nostalgie. We gaan trouwens onze treinstal binnenkort uitbreiden met de allereerste ‘Fyra’, de BeNeLux Hondekop uit 1957, die menig ritje tussen Amsterdam en Brussel zonder problemen heeft afgelegd.

Maar goed, bij de opening van het vernieuwde Haagse station traden ook de dames van Loïs Lane op. Nou, wij kennen elkaar ook al weer een paar jaar. Vergeleken met Monique en Suzanne ben ik natuurlijk de hondekop. Iedere keer als ik ze zie, moet ik terugdenken aan een van hun eerste tv optredens in Nederland Muziekland. Tussen de harnassen en in de mooie kasteeltuin van het Muiderslot zongen ze hun nummer 7-hit uit 1989: It’s the First Time.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*