Blog Erik de Zwart: ‘Tieneridolen’

We dachten even dat het weg was. Maar een paar jaar geleden waren er ineens weer tiener-idolen.

Wat werd er gegild, geschreeuwd, gehuild om Justin Bieber en One Direction. Het afgelopen jaar werden daar ook Nederlandse namen aan toegevoegd. Ronnie Flex, Lil’ Kleine en Boef, om er een paar te noemen. Het is van alle tijden. In de jaren tachtig was het Nederlandstalige lied ‘hot’. Uitzinnige jonge meiden, die inmiddels zelf dochters hebben die ook staan te schreeuwen om hun idolen, waren niet te houden.

Ik presenteerde Nederland Muziekland voor Veronica en het was elke keer weer raak als we de juiste artiesten hadden weten te strikken. In Noordwijk werd de halve boulevard afgebroken omdat we Koen Wauters en Clouseau op visite hadden. Bij de Dolly Dots op de Amsterdamse Floriade werd ons podium bezet door fans en moesten we de live-uitzending afbreken. Maar de absolute gekte was weggelegd voor Doe Maar. Vooral voor Henny Vrienten en Ernst Jansz gingen vele harten sneller kloppen.

De eerste hit van Doe Maar kwam zelfs twee keer in de Top 40, eerst tot nummer 29 in 1981 en daarna, in 1991, tot nummer 13: Sinds Een Dag Of Twee/32 jaar.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*