Blog Erik de Zwart: ‘Spargo’

Als je nu een nieuwe plaat of artiest zoekt, kijk je even op Shazam en Spotify en klaar ben je. Maar in de jaren tachtig was het nog een hele klus om aan nieuwe muziek te komen.

Ferry Maat presenteerde de Soulshow en had contacten bij de KLM, die wekelijks vanuit New York een pakket uit trendy platenwinkels meenamen. De club-dj’s in Nederland waren op hun beurt aangewezen op zogenaamde importwinkels. Daar had je er een paar van in Amsterdam. Zelf haalde ik de nieuwste import bij MMC. Daar werkte een heel aardige jongeman, die Ellert Driessen heette en later zelf platen ging maken. Sterker: hij verkocht mij zijn eerste single. Ik kende zijn band al een tijdje, want ik had ze op een schoolfeest van de HTS ooit geboekt.

Leander Lammertink was de drummer, Jef Nassenstein de bassist en Ruud Mulder, een vriend van mijn broer, was de gitarist. Ellert zong en kreeg later versterking van Lilian Day Jackson, dochter van een jazzmusicus die ook al had gewerkt met Hans Dulfer. Toen Ellert mij You And Me verkocht, pestte ik hem door te zeggen dat als het een hit werd, ik mijn schoenen zou opeten! Gelukkig heb ik dat nooit hoeven doen, en dat terwijl Spargo toch echt een nummer 1-hit in 1980 scoorde met You And Me.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*