Blog Peter van der Vorst: ‘Married at First…’

Was het experiment Married at First Sight nou geslaagd of niet met een slagingspercentage van vijfentwintig procent? Deels!

Uit een groep van 60 mensen werden vier mannen en vier vrouwen door onze wetenschappers aan elkaar gekoppeld. Ze zagen elkaar voor het eerst op hun huwelijk. Eén stel haalde de eindstreep en slaagde met vlag en ­wimpel: Bram en Patty. Zij zijn nog steeds gelukkig met elkaar getrouwd. De andere drie koppels besloten al tijdens of kort na de huwelijksreis van elkaar te scheiden. 

Interessant is natuurlijk om te onderzoeken waarom het bij hen niet lukte en bij Bram en Patty wél. Feit is dat het thema ‘aantrekkelijkheid’ bij iedereen een belangrijke rol speelde. Sommige kandidaten dachten al bij de eerste ontmoeting in de trouwzaal ‘dit wordt ’m niet’, puur gebaseerd op uiterlijk. En het blijkt dat het daarna toch lastig is om over die eerste indruk heen te stappen en je volledig open te stellen voor de ander. Patty kon dat gelukkig wel, want zij viel niet op kale mannen en is er nu tóch met één getrouwd. Zoals onze bioloog Patrick zegt: „Liefde is geen wensenlijstje waarop je kunt aangeven wat je wel en niet wilt.” Was het maar zo simpel. 

De wetenschappers, en wij als makers, hebben veel geleerd van deze serie. Gelukkig kunnen we die ervaring gebruiken voor een tweede ­seizoen, waarin we mensen nóg uitgebreider en beter gaan testen voordat ze gematcht worden. Dus mocht je nog op zoek zijn naar de ware: meld je aan via www.Rtl.nl/marriedatfirstsight. Wie weet zie ik u dan terug op uw droom­huwelijk… met een wildvreemde.

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl/columns
Herpublicatie op Spreekbuis.nl, na toestemming van Peter van der Vorst. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*