Govert van Brakel verrast met jubileumuitzending

MAX-presentator Govert van Brakel is zondag verrast met een jubileumuitzending op NPO Radio 1. Van Brakel is veertig jaar werkzaam bij de publieke omroep. In het programma De Perstribune van MAX, dat Van Brakel presenteert, werd hij in het zonnetje gezet.

Van Brakel werd zondag aan het begin van het tweede uur van De Perstribune overvallen door gelegenheidspresentator Tom van ’t Hek. Die onderbrak het programma om aandacht te vragen voor het jubileum. Vervolgens stond de rest van het uur in het teken van de loopbaan van Van Brakel, met gasten als Piet van Tellingen (ex-NCRV en Radio 1-journaal) en Ferry de Groot (ex-Langs de Lijn). Ook een oude sportheld van Van Brakel, oud-international Sjaak Roggeveen (ex-Holland Sport) was in de uitzending te horen. Ze werden ondervraagd door Van ’t Hek en Perstribune-presentator Margreet Reijntjes.

Govert van Brakel begon exact veertig jaar geleden bij de publieke omroep. Op 24 april 1976 maakte hij zijn debuut als voetbalverslaggever bij de wedstrijd Huizen-IJsselmeervogels. In de veertig jaar die volgden was Van Brakel actief bij onder meer NRCV Zaterdagsport, Hier en Nu, het Radio 1-journaal, Langs de Lijn en Met het oog op morgen. Sinds 2010 is Van Brakel presentator van het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1.

Volgens directeur Jan Slagter van Omroep MAX ‘is een generatie opgegroeid met de stem van Van Brakel’. Slagter: ‘Al veertig jaar is Govert een vaste waarde op de radio. Govert is altijd goed geïnformeerd, vaak heel geestig en bovendien niet snel van zijn stuk te brengen. We zijn trots dat Van Brakel voor MAX nog altijd De Perstribune presenteert.’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*