Blog Erik de Zwart: ‘Onsterfelijke Nederlandse popmuziek’

Johan Derksen is een zo’n tv-persoonlijkheid die lekker helemaal zichzelf is. Hij toert al wat jaartjes langs de theaters met zijn Pioniers van de Nederpop.

Hierbij praat Johan als een volleerd dj de nummers en artiesten aan elkaar, gelardeerd met enig persoonlijk commentaar. Afgelopen zondag was ik in Nijkerk te gast bij het gala The Golden Years of Dutch Pop Music, georganiseerd door 192TV en gepresenteerd door Johan Derksen.

Verschillende gastoptredens zorgden voor een perfect sixties-sfeertje. Zangers als Rudy Bennett (van The Motions) en Frans Krassenburg (eerste zanger van Golden Earring) werden begeleid door de uitstekende coverband The Clarks. Uit Engeland was de inmiddels 77-jarige (!) Dave Berry van de partij; hij zong met overtuiging This Strange Effect. In het begin van de avond was Peter Koelewijn de gangmaker: met Kom van Dat Dak Af zong hij het publiek direct uit de stoelen. In 1960 kwam het nummer uit maar toen bestond de lijst der lijsten nog niet. In 1971 kwam-ie opnieuw uit en bereikte de nummer 8-positie, in 1981 stond hij op nummer 14 en in de rapversie met MC Miker G & DJ Sven in 1989 op nummer 20. Onsterfelijke Nederlandse popmuziek.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*