Blog Erik de Zwart: ‘Lijstjes, we zijn er dol op!’

Lijstjes, we zijn er dol op! Het is de belangrijkste reden dat de Top 40 na ruim vijftig jaar nog steeds bestaat en dat binnenkort de dertiende editie verschijnt van het Hitdossier, waarin je alles over de Top 40 en bijzondere hitlijsten kunt terugvinden.

Het vorige boek dateert van twee jaar geleden en er is in die tussentijd veel gebeurd. Wereldsterren als David Bowie, Prince en George Michael ontvielen ons. Diverse records sneuvelden. Rihanna mag zich bijvoorbeeld sinds vorig jaar de meest succesvolle Top 40-artiest ooit noemen. En Justin Bieber lukte het als eerste artiest om in acht Top 40-lijsten zowel de eerste als tweede plaats te bezetten.

Net hebben we nog een nieuw record mogen noteren dat helaas te laat kwam voor deze editie van het Hitdossier: Ed Sheeran is nu de artiest die het langst op nummer 1 heeft gestaan. De roodharige Iers-Britse zanger houdt het met Shape of You al vijftien weken vol bovenaan als ik dit stukje schrijf. Het vorige record stond op dertien weken. Voor wie ook alweer? Als je dat weet, stuur dan een mail naar hitdossier@top40.nl. We verloten vijf gloednieuwe Hitdossier-boeken onder de goede inzendingen!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*