Bert van der Veer komt met boek ‘De geschiedenis van de televisie in Nederland’

Op 2 oktober 2021 bestaat de Nederlandse televisie 70 jaar. Net als bij 60 en 65 jaar televisie komt Bert van der Veer wederom met een boek over dit medium.

Hoewel het bestaan van het medium verre zonder zorgen is, is er ook alle reden voor een feestje. En voor een omvangrijke terugblik. Bert van der Veer nam die taak op zich. Hij analyseert, hij legt trends bloot, hij beschrijft hits en rellen. Met quotes van meer dan duizend tv-makers over categorieën als drama, actualiteiten en reality. Het boek is zowel onthullend als nostalgisch, ontdekt vergeten pareltjes en verbaast zich over magistrale mislukkingen. Om tot een verrassende conclusie te komen.

Van der Veer heeft in diverse functies achter de schermen in de tv-wereld gewerkt en schreef verscheidene boeken over de televisie. Meest recent: De magie van Studio Aalsmeer. Sinds zijn ‘pensioen’ als talkshowregisseur is de fascinatie voor de tv niet afgenomen. Van der Veer wordt veel gevraagd als tv-deskundige en stak twee jaar in de research voor het schrijven van zijn ‘magnum opus’. Komende week ligt zijn nieuwe boek in de boekwinkel.

6 Comments

  1. Bert van der Veer zei 5 jaar geleden ‘dat alles over televisie wat hem betreft nu wel gezegd was’. Nu een ommezwaai. Of is het veel knip-en plakwerk geweest van de laatste uitgaven?

  2. Bert van der Veer is héél goed in het zichzelf groter maken dan hij in werkelijkheid verdient . Goed, hij heeft ’n paar jaar als invaller , wanneer Geert Popma of Rien van Wijk niet konden of met vacantie waren, Top Pop mogen fröbelen . Hij heeft zich door slijmen en nog’ns slijmen in Aalsmeer naar binnen gelikt . En dan vindt hij zichzelf de juiste persoon die de geschiedenis van de Nederlandse Televisie kan belichten ?? Het is natuurlijk ’n roddel en achterklap-werkje geworden, zo van,,,,,,kijk nou’ns wat IK allemaal heb meegemaakt !!! Bah , hij is gebleven zoals hij altijd is gezien door alle collegae die in het verleden met hem hebben gewerkt, ’n nare slijmbal !! Wél ’n goeie regisseur, maar ’n eng mannetje !!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*