Belangrijke aspecten bij het kiezen van een zakelijk internet abonnement

Vrijwel elke ondernemer heeft internet nodig om zijn/haar werkzaamheden op een efficiënte wijze uit te voeren. Internetbankieren, het administratief verwerken van bestellingen of het in contact komen met (potentiële) klanten. Alles valt of staat bij goed internet zonder zorgen.  Al ondernemer is het daarom verstandig om een juist internetabonnement af te sluiten dat past bij de organisatie.

Enkele belangrijkste aspecten om tot een juiste beslissing op het gebied van Zakelijk mobiel internet te komen:

Behoefte
Waar heeft de organisatie behoefte aan? Voordat je  een zakelijk mobiel internet internetabonnement kunt afsluiten is het verstandig om je wensen en behoeftes op papier te zetten. Zo moet er gekeken worden naar de snelheid die de verbinding nodig heeft. Die  is afhankelijk van het aantal gebruikers en de mate van online activiteiten. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld bij het versturen van grote videobestanden, zal de snelheid van het internet hoog moeten zijn. Uiteraard is de betrouwbaarheid en stabiliteit van het netwerk is voor veel ondernemers een belangrijk element bij de keuze. De meeste bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet functioneren. Tevens is naast zakelijk internet ook zakelijk mobiel internet belangrijk. Online activiteiten worden immers niet enkel achter het bureau op de zaak ontplooit.

Mobiel en zakelijk combineren
Veel ondernemers hebben tegenwoordig een flexibele werkplek. Ze zijn daardoor afhankelijk van het aangeboden internet op deze locaties. Zakelijk mobiel internet wordt tegenwoordig vaak in een alles in één 4G bundel aangeboden. Het 4G (en 5G) netwerk van Nederland staat bekend als het snelste en meest betrouwbare netwerk in heel Europa. Dus

Veiligheid
Let op de veiligheid bij het gebruik van openbare of aangeboden Wifi hotspots op locatie. Zorg er als ondernemer voor dat je verstandig omgaat met de beveiliging van het netwerk en het verwerken van vertrouwelijke informatie. Hackers zijn in deze gedigitaliseerde wereld overal te vinden en ook in de mediawereld zijn er al diverse bedrijven gegijzeld door hacker, waarin zij  in crypto’s grote bedragen aan cybercriminelen moeten betalen om hun online werk weer te kunnen doen. Let dus goed op je online spullen. Wie niet traceerbaar wil zijn op het web, kan een VPN gebruiken, een virtual private network. Zorg er als ondernemer ook voor dat alle apparatuur, die op het netwerk is aangesloten (ook randapparatuur zoals servers en printers) software updates installeert, zodat eventuele lekken tijdig worden gedicht.

Kosten
Ondernemers kijken bij de kiezen van zakelijk internet ook op de kosten. Bij het vergelijken moeten ondernemers niet alleen op de maandelijkse lasten letten, maar ook de uptime, snelheden en bandbreedte, maar ook uiteraard de helpdesk. Als er iets met het internet aan de hand is wil je als ondernemer het liefst dat je niet te lang offline bent.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*