Bekendmaking Media Diamant van Henk-Jan van Beek tijdens online editie Broadcast Media Society

De lichtontwerper Henk-Jan van Beek (58) krijgt een Media Diamant, dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet. Dat heeft Paul Römer onthuld tijdens de online Broadcast Media Society-sessie in Beeld en Geluid in Hilversum. Een cameraploeg overviel Henk-Jan thuis waarna hij via een videoverbinding van Paul te horen kreeg dat hem deze eervolle vakprijs toekomt. Ook ontving hij de felicitaties van Burgemeester Pieter Broertjes van de gemeente Hilversum.

Henk-Jan begon zijn carriere in 1982 als lichttechnicus bij de NOS en ontwikkelde zich al snel tot lichtontwerper. Hij maakte lichtontwerpen voor talloze programma’s en shows zoals Symphonica in Rosso, Frans Bauer, Dancing on Ice, Toppers in Concert maar ook vele musicals en grote bedrijfsevenementen. Met als kers op de taart het Eurovisie Songfestival in Rotterdam dat nu in 2021 zal plaatsvinden. Henk-Jan is als lid van het creatief team verantwoordelijk voor het lichtontwerp in Ahoy.

Ook als ondernemer heeft Henk-Jan zijn sporen verdiend. In 2006 richtte hij Light-H-art B.V. op dat uitgroeide tot een internationaal bekend bedrijf van lichtontwerpers, associated lighting designers, belichters en operators. In wisselende teamsamenstellingen worden tientallen projecten ontworpen, voorbereid, getekend en op locatie begeleid. In binnen, en steeds vaker, tot ver over de grenzen.

De jury roemt Henk-Jan verder vanwege zijn talent om in perfecte harmonie met zowel zijn klanten als zijn eigen medewerkers te werken. Dit blijft, volgens de jury, het geheim van goed televisiemaken en maakt hem tot een groot voorbeeld voor jonge collega’s.  Met recht een Media Diamant dus.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, Opnameleider Tommy Byrne, Steadicam Specialist Job Scholtze, Colorist Xandra ter Horst, Grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis en Workflow Specialist Martijn Swart . De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel.  De Media Diamant zal vanwege de Covid-19 beperkingen, later dit jaar feestelijk worden onthuld op het Media Park.  

In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum en een groep van donateurs uit de media wereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*