Bekende Nederlandse praten eerlijk over alcohol in nieuwe podcast

In de nieuwe vijfdelige podcastserie Eerlijk over alcohol vertelt Koos van Plateringen openhartig over de positieve verandering in zijn leven en de vele voordelen die hij ondervindt nu hij niet meer drinkt. Drie jaar nadat hij hulp zocht voor zijn drankprobleem gaat Koos terug naar zijn verslavingscoach William Donker.

In Eerlijk over alcohol bespreken zij die eerste ontmoeting en de verschillende fases waar Koos doorheen moest om de balans in zijn leven te hervinden. En Koos spreekt uitgebreid met bekende Nederlanders over welke rol alcohol in hun leven speelt.

Journalist Jan Heemskerk besloot het roer volledig om te gooien voor een gezondere levensstijl en stoppen met drank was daarvoor een essentieel onderdeel. “Alcohol is iets heel gevaarlijks, verpakt in een mooi jasje.”

Actrice Sarah Chronis praat met Koos over het stempel ‘ongezellig’ en de veroordelende reacties vanuit haar omgeving sinds dat zij een paar jaar geleden besloot om geen alcohol meer te drinken. “Op de bruiloft van mijn broertje dronk ik niets en namen mensen automatisch aan dat ik
zwanger was.”

Voormalig topschaatsster Marianne Timmer en Koos bespreken alcohol en topsport. “Tijdens mijn carrière dronk ik bijna geen alcohol, maar toen ik voor het eerst wereldkampioen werd, vierde ik dat heus wel met een drankje.”

En Thomas Berge vertelt over de grootste battle van zijn leven: het afrekenen met zijn verslaving en het gevaar van terugval. “Tijdens de coronaperiode kunnen de omstandigheden toch weer zo worden dat je je anders gaat gedragen in je alcoholgebruik en je toch weer meer gaat drinken.”

Koos van Plateringen: “Ruim drie jaar geleden was ik voor het laatst dronken en besloot ik te stoppen met het drinken van alcohol. Dat was niet makkelijk. Alcohol was als een vriend die in de loop der jaren steeds meer het slechtste in mij naar bovenhaalde. Mijn leven is de afgelopen jaren enorm veranderd. En eigenlijk alleen maar positief. Altijd fris, altijd helder. Ik voel meer, ik ervaar meer, ik leef meer! Als ik wist dat een leven zonder drank zoveel leuker en echter zou zijn, dan was ik eerder gestopt. En dat wil ik van de daken schreeuwen. Leven zonder drank, of minder drank: Het kan! En daar gaat deze podcast over. Ik praat met verschillende mensen die anders zijn gaan omgaan met alcohol. De één is gestopt, de ander drinkt minder, maar over één ding zijn ze het eens: met minder alcohol is het leven net zo leuk. Of misschien zelfs leuker!”

Eerlijk over alcohol is vanaf maandag 9 november te beluisteren via diverse podcast app. De podcast is gemaakt in samenwerking met het ministerie van VWS. Kijk voor meer informatie en het testen van je kennis over de schadelijke effecten van alcohol op alcoholinfo.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*